Rafizi beri amaran kepada Azam Baki, “tunggu kami menang”

Rafizi beri amaran kepada Azam Baki tunggu kami menang

Rafizi beri amaran kepada Azam Baki, “tunggu kami menang”. Timbalan Presiden PKR Rafizi Ramli baru-baru ini mendedahkan bahawa syarikat yang diasaskan olehnya, Invoke Solutions Sdn Bhd telah diserbu oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) buat kali kedua dalam tempoh dua hari.

Dalam sidang media , Rafizi berkata Jabatan Kastam juga menghantar notis kepada syarikat itu mengatakan bahawa serbuan akan dilakukan di pejabatnya lewat hari ini.

Dia menyifatkan serbuan itu sebagai penganiayaan politik , tetapi berkata dia akan bekerjasama dengan pihak berkuasa.

“Semasa kita bercakap, SPRM sedang melakukan serbuan kedua ke atas Invoke, dan kemudian hari ini, satu lagi serbuan oleh Jabatan Kastam,” jelasnya.

“Saya faham apa yang berlaku dan Barisan Nasional (BN) juga faham mereka akan kalah dalam pilihan raya umum.”

Rafizi beri amaran kepada Azam Baki tunggu kami menang

“Inilah sebabnya, sepanjang tiga hari terakhir kempen, mereka terdesak untuk mencari peluru politik . Ini semua kerana saya berada di barisan hadapan kempen pilihan raya (Pakatan Harapan) menentang Umno, BN dan Perikatan Nasional,” tambah Rafizi.

“Saya faham bahawa motif siasatan ini adalah untuk mencari sesuatu sebelum hari pengundian, memikirkan mereka boleh menyerang saya dan mempengaruhi sokongan orang ramai.”

Terdahulu, Ketua Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Azam Baki dipetik sebagai berkata agensi anti rasuah itu hanya menjalankan siasatan biasa terhadap Invoke dan tidak melakukan serbuan.

Bagaimanapun, Rafizi Ramli menganggap Azam bertanggungjawab terhadap tindakan SPRM semasa penggeledahan serta soal siasat kakitangannya yang ditahan sehingga 7 jam.

“Sabtu kita mengundi. Selepas kita menang pilihan raya, kita akan cari Azam Baki ,” kata Rafizi dalam ucapannya.

“Saya tahu Azam Baki sedang melihat ini. Saya harap apabila Pakatan Harapan menang, kami cari kamu, kamu tidak akan menyalahkan abang kamu lagi.”

BACA:

Netizen jatuh hati tengok muka Didie Alias masa muda, cantik sangat ni!

Reaksi isteri nak sokong MU dalam World Cup nanti buat netizen berdekah

“Ni John Wick ke Genji?” – Penampilan terkini Syamsul Yusof jadi kegilaan peminat

CATEGORIES