PU Rahmat sekolahkan founder kosmetik terkenal buat marketing depan Kaabah

PU Rahmat sekolahkan founder kosmetik terkenal buat marketing depan Kaabah

PU Rahmat sekolahkan founder kosmetik terkenal buat marketing depan Kaabah. Disebabkan sikap segelintir ‘founder’ yang menggunakan kaedah promosi produk di hadapan Kabaah sebagai salah satu kaedah pemasaran, pendakwah bebas, PU Rahmat terpanggil untuk memberi teguran.

Ibarat tunggang agama

PU Rahmat menerusi satu hantaran di Facebook meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan segelintir usahawan yang terlibat dengan ‘teknik’ pemasaran sebegini dan meminta agar kaedah seperti itu dihentikan serta-merta.

Wahai Founder Produk. Berhenti jadikan Kaabah sebagai alat marketing. Berhenti bawa produk kamu ke dalam Masjidil Haram.

‘Semoga bisnes kamu lingkup’

PU Rahmat sekolahkan founder kosmetik terkenal buat marketing depan Kaabah

Malah, PU Rahmat turut sertakan potongan hadis yang mengatakan sekiranya seseorang itu menjual produk di kawasan suci, ianya tidak akan mendatangkan untung kepada mereka.

Jika kamu tidak insaf dan memohon maaf, inilah doa saya; Semoga bisnes kamu lingkup wahai founder produk yang menggunakan rumah Allah sebagai alat dagangan.

Perkongsian itu setakat ini telah mendapat ratusan komen dari netizen yang rata-rata bersetuju dengan kenyataan PU Rahmat dan mengharapkan agar pengusaha-pengusaha lain dapat menjadikan teguran tersebut sebagai pengajaran.

BACA:

Fatin Afeefa dedah semua benda sambil nangis dalam live, “akhirnya terluah semua..”

“Suami sempat Whatsapp jaga anak-anak sebelum jatuh sungai”

Ikan bersisik di Sungai Langat jadi buruan kaki pancing

CATEGORIES