Penyanyi rock Darkkey Nagaraja, sekali tingkap ‘istana’ pula yang jadi perhatian netizen

Penyanyi rock Darkkey Nagaraja, sekali tingkap ‘istana’ pula yang jadi perhatian netizen.

Pemuzik dan penyanyi Sambarock tanah air, Darkkey Nagaraja menerima pelbagai komen daripada netizen

Apabila memuat naik gambarnya yang lengkap berpakaian sut di ‘istana’ dan mengaku telah menerima gelaran Dato’.

Penyanyi rock Darkkey Nagaraja, sekali tingkap 'istana' pula yang jadi perhatian netizen

Darkkey tidak berkongsi lanjut tentang gelaran yang diterimanya tetapi berkata ia satu kebanggaan baginya.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua (peminat) yang percaya dengan perjalanan seni saya sejak dari mula,” tulisnya.

HYPE
Gambar dikongsinya menunjukkan beliau sedang berdiri di hadapan dua kerusi takhta di sebuah dewan dan turut menulis nama ‘Dato Darkkey Nagaraja’ mengakhiri perkongsiannya itu.

Rata-rata netizen bagaimanapun mempersoalkan kesahihan gelaran yang diterima Darkkey. Salah seorang pengguna, Muhammad Farez terlihat tulisan no entry pada tangga di belakang Darkkey. “No entry? Muzium ke ni?” tulisnya.

“Darkkey , saya peminat anda tetapi selepas melihat perkongsian ini di Instagram, saya lihat background dan saya rasa kecewalah.

“Saya tak pasti ada orang scam awak atau tidak tetapi istana sebenar rupanya tidak begini. Kesan stapler pun elok-eloklah sedikit. Apa pun, all the best dan saya memang suka persembahan anda,” tulis seorang lagi pengguna media sosial.

Begitu juga ada yang mempertikaikan tirai dewan itu yang nampak murahan selain dewan tersebut menggunakan ‘tingkap nako’.

Berdasarkan semakan portal New Straits Times, tiada upacara anugerah gelaran berlangsung di Istana pada tarikh gambar tersebut di muat naik.

Sementara itu, Darkkey masih tidak membuat sebarang kenyataan terkini tentang kesahihan gelaran Dato diterimanya.

BACA: 

“Aku tinggalkan isteri dengan mak aku yang lumpuh, tiba-tiba anak sulong cerita apa yang nenek dia buat kat isteri aku masa aku kerja”

Kenapa lantai rumah kayu zaman dulu ada lubang? Bagi senang nak ‘skodeng’ ke? Rupanya..