Penjawat Awam maut gantung diri di kuarters Putrajaya

Penjawat Awam maut gantung diri di kuarters Putrajaya

Penjawat Awam maut gantung diri di kuarters Putrajaya. Seorang penjawat awam ditemui maut dipercayai menggantung diri di sebuah unit kuarters teres dua tingkat di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz berkata, insiden itu dimaklumkan jiran mangsa yang melihat mangsa dalam keadaan tergantung dengan tali berlapik kain di leher di tepi tangga tingkat bawah rumah berkenaan.

Beliau berkata, pihak bomba terpaksa memecah masuk rumah mangsa sebelum pasukan perubatan mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia.

“Jiran mangsa memaklumkan, mangsa kali terakhir dilihat pada pagi Sabtu lalu, namun dalam keadaan sihat.

“Ketika ditemui, mangsa memakai baju tshirt berwarna hitam dan masih berkain pelekat,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Penjawat Awam maut gantung diri di kuarters Putrajaya

Katanya, siasatan awal mendapati, tiada unsur jenayah ditemui di rumah mangsa, malah pintu rumah berada dalam keadaan berkunci serta tiada kesan pecah masuk atau kesan umpil selain barangan peribadi si mati juga turut ditemui.

A. Asmadi berkata, siasatan juga mendapati, mangsa adalah duda anak tiga dan sudah bercerai empat tahun lalu, manakala kesemua anaknya pula menetap bersama bekas isteri.

Menurutnya, mangsa juga mempunyai rekod kesihatan mental dan laporan perubatan daripada Klinik Psikiatrik Hospital Putrajaya mendapati mangsa menghidap penyakit ‘Bipolar Disorder Type 1 in depressive Phase’.

“Mangsa juga sedang menerima rawatan di Klinik Psikiatrik Hospital Putrajaya sejak 26 September lalu dan mengambil ubat jenis Risperidone (ubat untuk kurangkan simptom masalah mental seperti Schizophrenia).

“Mayat mangsa dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Putrajaya untuk dibedah siasat dan kematian mangsa diklasifikasikan sebagai mati mengejut,” katanya.

BACA:

Che Ta pakai baju harga tak masuk akal di hari sambutan anniversary ke-9

Baru je siap buat pesawat dah terlanggar bangunan, tak sempat nak serah

Terkejut penarik beca ini tengok dalam akaun bank ada berjuta-juta duit

CATEGORIES