Pemilik Tesla guna ‘auto pilot’ dari Selatan ke Utara Malaysia, sekali ini yang jadi

Pemilik Tesla guna ‘auto pilot’ dari Selatan ke Utara Malaysia, sekali ini yang jadi

Pemilik Tesla guna ‘auto pilot’ dari Selatan ke Utara Malaysia, sekali ini yang jadi.Pembukaan semula sempadan Malaysia-Singapura sememangnya dinantikan oleh penduduk kedua-dua buah negara, sehingga deretan kenderaan memenuhi Woodlands Checkpoint sampai berlaku kesesakan pada pukul 12.00 tengah malam, 1 April baru-baru ini.

Sepasang warga Singapura telah berkongsi pengalaman mereka ‘mengembara semula’ ke Malaysia menuju ke utara dengan menaiki kereta elektrik Tesla Model 3.

Pada awal video tersebut, pasangan itu perlu menunggu kira-kira 45 minit selepas pukul 12.00 tengah malam yang lalu untuk melepasi Woodlands Checkpoint bagi memulakan perjalanan mereka.

Pemilik Tesla guna 'auto pilot' dari Selatan ke Utara Malaysia, sekali ini yang jadi

Setelah melepasi sempadan, mereka meneruskan perjalanan melalui beberapa kawasan sambil mengaktifkan mod ‘auto-pilot‘.

Dalam video tersebut, jelas kelihatan pemandu langsung tidak memang steering, sebaliknya kereta tersebut bergerak berpandukan lokasi yang ditandakan oleh pemandu pada sistem navigasi canggih yang terbina.

@sgpikarchu Crossed the custom within 45 minutes at midnight. Drove past KL, continuing up north! Go Tesla 🤓 #SgTeslaGoesMsia #EVboleh ♬ Vacation – Dirty Heads

Pasangan itu juga turut berkongsi pengalaman menggunakan fasiliti pengecasan serta kos pengecasan kereta Tesla di beberapa lokasi yang terletak di Ayer Keroh, Subang, Bukit Gantang dan Butterworth sepanjang perjalanan mereka ke Utara.

@sgpikarchu Hope this video is somewhat useful for those driving to to Malaysia with EV. For accurate distance, please use Google Map, the animation is just an estimate. Happy driving! 🤩 #SgTeslaGoesMsia #EVboleh ♬ Electric Love – BØRNS

Hantaran video-video tersebut mendapat perhatian warganet yang ‘tumpang gembira’ melihat rakyat dari kedua-dua buah negara kini boleh melintasi menggunakan jalan darat.

Pada masa ramai yang berasa kagum dapat melihat kereta Tesla tersebut dapat mengaktifkan dan menggunakan mod ‘auto-pilot‘ semasa perjalanan sepanjang lebuh raya Utara-Selatan.
TONTON :

BACA:

Lelaki paling kaya di Asia beri nasihat ‘padu’ untuk belia gaji RM2,000

Rupanya ini sebab ‘King’ Myvi tak laku di Indonesia

“Habis nampak segala ‘asset’ akak bila ambil makanan..”, abang rider ni bagi pesanan maut

CATEGORIES