‘Pelamin anganku musnah’, Pemuda kecewa wanita bakal dinikahi sebenarnya isteri orang!

Seorang pemuda dari Kuching, Sarawak, melahirkan perasaan terkilan apabila mengetahui tunangannya, yang telah dipercayainya selama ini,

Sebenarnya adalah ‘isteri orang’ yang mempunyai dua orang anak.

Dikenali sebagai Nurul Aiman, mendedahkan pengalaman pahitnya melalui hantaran di media sosial.

'Pelamin anganku musnah', Pemuda kecewa wanita bakal dinikahi sebenarnya isteri orang!

Beliau menyedari kebenaran ini selepas mengunjungi rumah ibu saudara wanita tersebut.

Nurul Aiman menceritakan pengalaman tidak menyenangkan apabila rombongannya tiba di homestay di Daro, sehari sebelum majlis akad nikah.

Mereka terkejut apabila homestay tersebut tidak menerima tempahan, padahal sepatutnya diuruskan oleh pengantin perempuan.

Pada hari majlis akad nikah, Nurul Aiman menyedari bahawa mereka tiba di lokasi yang sepatutnya kosong. Dia akhirnya mengetahui bahawa tunangannya sebenarnya sudah berkahwin dengan orang lain setelah dimaklumkan oleh ibu saudara wanita tersebut.

Nurul Aiman meluahkan perasaan terkejut dan bingung apabila mengetahui hakikat tersebut. Dia dan keluarganya terpaksa membayar sendiri kos homestay dan persiapan lain yang sepatutnya diuruskan oleh pengantin perempuan.

Pemuda tersebut juga mendedahkan bahawa wanita tersebut sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Ayah wanita tersebut turut dikatakan bersubahat kerana tidak jujur dari awal.

Nurul Aiman dan keluarganya memutuskan untuk membuat laporan polis berhubung insiden ini. Beliau berharap agar pegawai atasan Jabatan Imigresen Malaysia Johor Bahru mengambil tindakan terhadap anggotanya yang terlibat.

Dia menegaskan harapannya agar kisahnya menjadi pengajaran kepada semua orang untuk lebih berhati-hati dalam memilih pasangan. Beliau berharap agar tindakan tegas diambil terhadap anggota bernama Normahaini Binti Maharam, yang telah mencemarkan imej Jabatan Imigresen Malaysia.

BACA: ‘Sampai tenggelam dibuatnya!’, Pengantin terima kalungan duit undang reaksi netizen