Patutlah baju bundle ni jadi rebutan, ada ‘sesuatu’ rupanya

Patutlah baju bundle ni jadi rebutan, ada ‘sesuatu’ rupanya. Barangan dan pakaian terpakai ‘bundle’ sudah tidak asing lagi di negara kita kerana mempunyai penggemarnya yang tersendiri.

Ia dapat dilihat menerusi lambakan kedai bundle diseluruh pelusuk Malaysia yang diumpamakan seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. Tidak kira di negeri mana kita berada, pasti akan terlihat kedai-kedai bundle tidak kira kecil atau besar.

Meski pun berstatus ‘sec0ndhand’, namun kualiti barangan ‘bundle’ mempunyai nilai tersendiri yang mana harga jualannya boleh mencecah hingga ribuan ringgit.

Hal itu pastinya membuatkan segelintir pihak tertanya tanya akan m0tif penjual meletakkan harga sedemikian dan tidak semena-mena dianggap ambil kesempatan.

Rekaan baju ‘bundle’ jadi perhatian

Patutlah baju bundle ni jadi rebutan, ada 'sesuatu' rupanya

Bercerita tentang ‘bundle’, hantaran seorang pemilik akaun FB bernama Jawa Bundle menjadi perhatian dan bualan pengguna platform berkenaan.

Ia susulan melihat rekaan baju t-shirt tersebut yang diletakkan daun ganja yang sudah menjadi serbuk di bahagian hadapan. Turut kelihatan tulisan pada baju itu arahan yang meminta agar si pemakainya nanti menggunakan ‘bahan’ itu di waktu kecemasan sahaja.

‘Bukan baju aku’

Menurut pemilik akaun, gambar tersebut diambil daripada penjual ‘bundle’ Thailand, namun difahamkan hantaran tersebut telah pun dipadam.

Penjelasan itu dibuat agar orang ramai jelas bahawa bukan dia penjual baju tersebut.

Ujarnya, dia menerima banyak pesanan yang rata rata nya bertanya tentang baju itu serta harganya kerana mereka berminat untuk beli.

Apa yang menarik mengenai pakaian bundle

Kepada mereka yang tidak minat pakaian bundle, pasti akan pelik kenapa adanya golongan yang suka dan sanggup pakai pakaian terpakai. Tak kurang pula yang geli kerana beranggapan pakaian ni bekas orang lain dan kotor. Ini terpulang kepada citarasa dan minat masing-masing.

Apa yang menariknya pakaian bundle ni adalah pakaian yang berkualiti tinggi terutama pakaian yang diimport dari AS dan UK. Kualiti kain dan cetakan yang masih kekal dalam keadaan yang baik. bagi peminat pakaian bundle, sememangnya menjadi pilihan mereka kerana boleh memiliki jenama kegemaran dengan harga yang jauh lebih murah.

BACA:

70 Profesor Melayu paling berpengaruh pilih Anwar jadi PM

Aksi Jep buat Afifah Nasir tak boleh control gelak, “dia ni memang tak boleh in-character”

Cara keluarkan duit KWSP dengan mudah, tak perlu tunggu pengumuman pun