Parlimen hiruk pikuk kerana mahu bongkar ‘penipuan’ PN

Parlimen hiruk pikuk kerana mahu bongkar ‘penipuan’ PN. Biar jadi monyet dalam zoo daripada pakai jubah macam ulamak.

Saya membaca beberapa komen termasuk orang besar di akbar Sinar yang tidak senang hati dengan tingkah laku Ahli Parlimen Pembangkang. Ada yang kata MP Pembangkang masa mendengar ucapan PM Muhyiddin (fasal dia pakai nama Muhyiddin) macam kera dan monyet dalam zoo.

Saya nak tanya dengan mereka ia itu, bila paling akhir pergi ke zoo dan pernah kah melihat monyet dalan zoo atau di hutan bebas?

Monyet dalam zoo, tertib. Makan minum teratur. Saya tidak pernah melihat monyet atau kera dalam zoo.. kelam kabut dan hiruk pikuk. Kerana dia sudah terkurung dalam zoo, sekian lama.

Jika melihat monyet dan kera di hutan bebas pun. Jarang akan kita lihat monyet dan kera, terjerit tanpa sebab. Kecuali dia di ganggu. Sebaliknya dia duduk diam dengan mengharapkan manusia akan membalingkan sesuatu yang boleh di makan oleh mereka.

Bila membuat komen bahawa Ahli Parlimen terjerit dan terpekik waktu PM Muhyiddin buat ucapan. Itu bukan monyet atau kera. Itu nama manfestasi Ahli Parlimen. Perasaan yang datang tanpa di undang. Sebab cakap-cakap orang itu sudah tidak boleh di pakai lagi.

Persoalan bagaimana Ahli Parlimen hendak berhemah dan cakap beradab, jika yang bercakap seorang yang berbohong. Semua orang tahu dia adalah seorang yang gagal dan mengaku sendiri seorang yang bodoh.

Apa bezanya dengan seorang Ulamak yang dipandang teratas dalam ilmu agamanya. Tetapi berputar dengan berbagai dalil dan fatwa. Itu bukan lagi monyet atau kera, sebaliknya seekor beruk yang dapat bunga (jawatan).

Maka seorang yang bodoh wajar dilayan secara perangai monyet. kerana dia bukan manusia berhati dan berperasaan manusia.. Sebalik dia sebenarnya memangt sama saperti seekor monyet yang mahu mempertahankan pisang yang di tangannga dan tidak mahu melepaskan peganggannya.

Sumber :

BACA JUGA : Hartal Doktor Kontrak dapat sambutan, Polis buka kertas siasatan

Artikel ini disiarkan pada 27/07/2021