Panas !!! Tular video lelaki baju hitam periksa mayat pesakit Covid-19 tanpa pakai PPE

Panas !!! Tular video lelaki baju hitam periksa mayat pesakit Covid-19 tanpa pakai PPE

Perkongsian pelakon Lana Nordin di laman lnsta-st0ry nya pada Ahad tular di media sosial apabila tangkap layar perkongsian itu mendapat kecaman daripada orang ramai.

Mahu DG Hisham Letak Jawatan

Berikutan kecewa dengan peningkatan kes yang mendadak terutamanya selepas negara mencatatkan angka jngkitan wabak C0VID-19 tertinggi sebanyak 17,045 dan jumlah keseluruhan sudah melebihi 1 juta kes, Lana berkata Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah atau juga dikenali sebagai DG Hisham seharusnya meletak jwatan serta merta.

Malah pelakon Aku Yang Kau Gelar Isteri itu turut menyifatkan bahawa foto Hisham yang sempat diambil oleh pihak media berada dalam keadaan sedih sebelum ini hanyalah lakonan semata-mata.

“Hebat lakonan. Kalah drama Melayu dekat Samarinda. Hebat KKM. Tahniah la DG (Hisham)..Ko ni patut stepd0wn dah. Tak habis-habis buat muka kesian and nangis penat tapi semua itu ko berlak0n sahaja!!

“Sedih rakyat Malaysia kononnya kata ko itu sangatlah prihatin pada rakyat. Padahal apa jadah ini? #StepdownDG #KerajaanKoyak #KerjaanGgal” tulis Lana bersama hantaran sebuah video.

tular

Persoal SOP

Bagaimanapun, selepas mendapat pelbagai kiriman mesej yang mengecam nya mengenai hantaran tersebut, Lana memadamnya tidak lama kemudian sebelum tampil menjelaskan lebih lanjut. Menerusi beberapa hantaran, pemilik nama sebenar Mazlina Hasan Nordin ini mendedahkan foto Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia itu tidak memakai t0peng pelitup muka ketika berada di pejabat Menteri Kesihatan.

tular

Malah Lana turut mempersoalkan dimanakah standard 0perasi prosedur (SOP) yang sepatutnya diamalkan oleh orang ramai termasuk Hisham.

tular

Dalam pada itu, Lana menegaskan video yang dikongsikannya sebelum ini adalah sebagai satu kesedaran buat orang ramai untuk terus menjaga SOP. Menerusi video itu, kelihatan seorang lelaki yang memakai baju hitam sedang membuat pemeriksaan ke atas jenazah C0VlD-19 di sebuah l0kasi tanpa memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE).

Berita Penuh : https://www.dedah.co/2021/07/26/ko-ni-patut-step-d0wn-dah-kecewa-k3s-meningkat-lana-nordin-mahu-dg-hisham-let4k-jwatan/?fbclid=IwAR0CKT7HdR7eauzcqV5cTzSHgRw5LuPZfyknq3nbsxtMjTQw8f4EbihhGlY

BACA JUGA : Tiada maklumat mogok Doktor Kontrak bakal gugat ketenteraman awam – KPN

CATEGORIES