Panas !!! Disangka berada di Thailand, sekali Sajat buka rahsia dia hanya ada di JB

Semua B0rder Tutup Ng0k! Bahal0l – Sajat Nafi Ke Thailand Sebenarnya Di JB

6 April lepas usahawan kosmetik Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman 36 atau Sajat dipercayai sedang bersembunyi di Thailand selepas menghilangkan diri susulan waran tangkap dikeluarkan mahkamah.

Harian Metr0 melap0rkan bahawa sumber terdekat memberitahu bahawa sama ada dia menggunakan laluan tikus atau menggunakan pakej perlanc0ngan yang membenarkan pelanc0ng asing memasuki negara berkenaan selain kunjungan perniagaan.

K3s pel4riannya itu diakui oleh Ketua P0lis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador sendiri namun begitu tidak dinyatakan secara spes1fik l0kasi pelar1annya.

Sajat respn ada kat mana

Sajat n4fi l4ri ke Thail4nd sebaliknya ada di JB

Namun begitu, dalam satu perk0ngsian menerusi Inst4gram hari ini, Sajat men4fikan bahawa dirinya kini sedang berada Thail4nd, dia mend4kwa dirinya kini sedang berada di Johor Bahru apabila ada ntlzen menegvr dirinya.

hahahaha hey org ada kat jb la ngpk! Cel4h mana nak pergi thail4nd tu? Ko Ingat bap4k Aku wakil raky4t thail4nd ker! Semua b0der tvtup ng0k! Bahal0l..

Dalam resp0n k0men itu, Sajat menyatakan bahawa dia sendiri akui bahawa dirinya tak boleh l4ri ke negara tersebut kerana sempadan ditvtup berikutan dengan C0vid 19 ini.

Untuk rek0d, Muhammad Sajjad telah mencetvskan kontr0.versi apabila dia ada memuat naik vldeo mahu keluar daripada Isl4m selepas mengh1langkan diri svsulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhvbung kes dikendalikan Jabatan Agama Islam Negeri Selangor.

Terdahulu, sumber memberitahu Harian Metro bahawa Sajat kini sedang bersembvnyi di Thail4nd.

Ditanya bagaimana dia l0los ke negara jir4n itu sumb3r itu bagaimanapun tidak mended4hkannya.

Menjadi pers0alan sama ada Sajat menggunakan lalvan t1kus untuk keluar dari Malaysia ke Thailrnd ataupun dia menggunakan pakej perlanc0ngan yang membenarkan pelanc0ng aslng memasuki negara berkenaan selain kvnjungan perniagaan.

Sementara itu Ketua P0lis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika dihvbungi menges4hkan bahawa Sajat kini sedang berada di neg4ra jir4n namun beliau tidak menyatakan negara dimaksudkan.

Ya dia kini berada di neg4ra jir4n. Cuma saya nasihatkan kepada dia pvlang dan pergilah ke mahk4mah. katanya kepada Harian Metro.

Harian Metro sebelum ini melaporkan Jabatan Imigr3sen Malaysia sudah berk0ngsi maklumat berkaitan usahawan kosmetlk Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat yang did4kwa berkemvngkinan sudah berada di luar negara.

Ketua Pengarah Imigr3sen Datuk Khairul Dzaimee Daud dilap0rkan berkata bagaimanapun pihaknya tidak akan mended4hkannya kerana dikhuatiri mengg4nggu sias4tan.

Muhammad Sajjad mencetvskan kontr0versi baru baru ini apabila memvat naik vldeo mahu keluar daripada Isl4m selepas mengh1langkan diri svsulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhvbung k3s dikendalikan Jab4tan Ag4ma Islam Negeri Selangor mengikut Sksy3n 10 En4kmen Jnayah Syarlah Negeri Selangor.

Terdahulu P0lis menggesa usahawan k0smetik kontr0versi Nur Sajat agar kelvar daripada persembvnyian dan berhad4pan dengan k3s di Mahk4mah Tinggi Syarlah Shah Alam.

Ketua P0lis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata kepvtusan Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman untuk bersembvnyi adalah sangat an3h kerana dia tidak mengh4dapi tvduhan ser1us di mahk4mah.

Tambah Abdul Hamid, buat masa ini belum ada perkembangan mengenai kedudukan usahawan tersebut.

Saya harap dia bertanggvngjawab, itu pr1.vate l1fe dia saya tahu walau sedang bersembvnyi dia masih lagi hendak mencvit perasaan orang ramai dengan kenyataan dan t1ndakan yang dilakukannya.

Saya minta dia bal1k dan pergi ke mahk4mah. Dia sudah memang di luar negara, masa dia l4ri dari mahk4mah itu kita tidak dapat k3s4n hanya kita tahu lebih kvrang dia di mana.

Kita ada tekn1k mengesan m1salnya ada di Kedah, Perak, kita cuba hendak men4han dia di sempadan. Tetapi kena faham, sempadan kita bukan sahaja temb0k kalau mereka gunakan l0rong t1kus ini, svkar bagi kita ujarnya.

Dia masih bersembvnyi kalau dia nak muat naik aktiviti dia tak apa lah kita tvnggu kerana jer4t tidak akan lvpa pel4nduk. Dia akan bal1klah katanya.

Pada 6 Januari lalu, Nur Sajat meng4ku tidak bers4lah atas pertvduhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid Shaee Shaii.

Dia did4kwa melakukan perbu4tan itu dalam majlis bacaan Yasin dan s0lat h4jat, pada 7.30 malam 23 Februari 2018 di prem1s kecantikannya Nursajat Beauticion Jalan Serai Wangi G16/G Seksy3n 16 Shah Alam.

Bagi perbvatan itu tertvduh did4kwa mengikut S3ksyen 10aEn4kmen Jnayah Syariah Negeri Selangor 1995 yang mempervntukkan hvkuman tidak melebihi RM5,000 atau penj4ra tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sab1t kes4lahan.

Berita penuh : https://info.rentasasia.com/cempedak-goreng/?fbclid=IwAR283m7qSaNrLRJ8rJiDbmzU_xPeAU_IXPr2N1ly3POaJ4JswMQ-M3eh3gI

CATEGORIES