Panas !!! Annuar Musa jangan angkuh sangat perkecil Anwar berkaitan ekonomi

Merujuk kepada kenyataan TS Annuar Musa yang memperlekehkan kemampuan DSAI berkaitan ekonomi:

TS Annuar Musa jangan angkuh sangat memperkecil Anwar Ibrahim sebagai graduan pengajian Melayu yang didakwa tak tahu apa pun tentang ekonomi.

Nak habaq mai, kalau tak tahu, James Callaghan, John Major dan Paul Keating itu juga menteri kewangan dan PM di negara masing-masing, dan semuanya drop out sekolah tak habis O level/SPM pun.

Ronald Reagan pun tak masuk Universiti dia masuk sekolah perfileman sahaja, tetapi semua orang ikut Reaganomics nya yang terkenal itu. Dia perkenalkan zero based budgeting tahun 1980an.

Jangan perkecil orang dan jangan angkuh sangat…. TS pun belajar apa? Town planning, bukan economics pun.

Jika DSAI tak tahu apa-apa tentang ekonomi dan kewangan, masakan ketika beliau menjadi Menteri Kewangan, Majalah-majalah Kewangan Antarabangsa yang reputable, yang mengkaji dan menilai prestasi semua menteri-menteri kewangan di seluruh dunia – memuji DSAI sebagai Menteri Kewangan terbaik di Asia dan dunia! Majalah-majalah yang specialise dalam bidang ini mempunyai team yg pakar dan qualified dalam bidang ekonomi dan kewangan. Mereka menulis dgn penuh kredibiliti!

Jangan sengaja padamkan fakta Sejarah bahawa DSAI antara Menteri Kewangan terbaik buat Malaysia. Belanjawan 5 tahun berturut yang berimbang tanpa defisit, sedangkan 15 tahun selepasnya… semua isytihar DEFISIT!

 

Sumber :