Muka cantik tapi ketagih makan sabun serbuk, pengakuan gadis ini buat netizen terkejut

Muka cantik tapi ketagih makan sabun serbuk, pengakuan gadis ini buat netizen terkejut. Sudah menjadi lumrah buat manusia untuk menjamah makanan atau minuman yang enak dan dilihat mengiurkan. Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali ini apabila wanita ini mendedahkan beliau sudah 11 tahun ‘ketagih’ untuk makan sabun serbuk.

Menerusi perkongsian TikTok @zakiraaa.4, beliau mengakui mempunyai tabiat yang pelik apabila mencium bau sabun yang wangi di mana beliau cenderung untuk memakannya.

Perkongsian yang dibuat jelas menarik perhatian netizen selepas beliau mahu mendapatkan tip daripada orang ramai cara-cara untuk beliau menghentikan tabiat tidak sihat itu.

Muka cantik tapi ketagih makan sabun serbuk, pengakuan gadis ini buat netizen terkejut
Muka cantik tapi ketagih makan sabun serbuk, pengakuan gadis ini buat netizen terkejut

Bukan itu sahaja, para netizen juga nyata terkejut apabila terdapat manusia yang mempunyai selera yang aneh seperti memakan sabun serbuk. Terdapat netizen yang mempermainkan beliau namun tidak kurang juga netizen yang mencadangkan agar beliau bertemu dengan doktor untuk mendapatkan khidmat nasihat.

@zakiraaa.4♬ suara asli – Elvis Trajabitu – Racun shopping

Beliau yang menerima permintaan daripada netizen untuk membuat video memakan sabun ini turut tampil dengan sebuah lagi video dalam menceritakan bagaimana ‘ketagihan’ beliau bermula.

Difahamkan tabiat memakan sabun beliau itu bermula sekitar 11 tahun lalu di mana beliau sangat suka dengan haruman bau sabun serbuk yang digunakan untuk membasuh baju.

Gara-gara terlalu suka, beliau pada ketika itu memilih untuk mencuba memakan sabun serbuk atas alasan ingin mengetahui lebih lanjut. Menerusi perkongsian, beliau pada mulanya berasa agak pelik dengan rasa sabun serbuk tersebut, namun lama-kelamaan beliau seolah sangat selesa dengan gemar untuk memakannya.

Wanita ini menerusi perkongsian turut meminta orang ramai agar tidak mengecam beliau memandangkan beliau juga sedang dalam usaha untuk berhenti daripada tabiat aneh beliau.

Untuk pengetahuan, tabiat memakan perkara aneh ini turut dilabel sebagai pica disorder di mana seseorang manusia ini cenderung untuk memakan bahan bukan makanan seperti kertas, kaca, batu dan sebagainya.

@zakiraaa.4Please la jangan kecam i , i try untuk berhenti 🙏🏻

♬ original sound – 🦋 – ieraa 🦋

BACA JUGA :

“Itulah pertama kali aku nampak ibu nangis, rupanya keluarga ayah senyap-senyap tukar hak milik dan ambil duit company masa ayah koma”

“Aku siapkan cepat-cepat album kahwin, lepas sebulan call tak jawab, rupanya ini kisah sedih yang menimpa pengantin perempuan”

Patutlah kaya semacam! Ini identiti pemilik 15% syer syarikat MOL, bukan calang-calang rupanya dia di Malaysia ramai tak tahu