Muda sangat rupanya..biodata sebenar wanita paling popular Malaysia sekarang

Muda sangat rupanya..biodata sebenar wanita paling popular Malaysia sekarang. Kisah mengenai Nurul Shuhada Mat Shukri, bekas isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi,

semakin menjadi tumpuan media akhir-akhir ini akibat desas-desus mengenai konflik perkahwinannya yang melibatkan orang ketiga, didakwa ialah Athira Yuhada.

Dakwaan mengenai masalah rumah tangganya dan kecurangan suaminya sudah menjadi perbualan sejak awal tahun ini.

Muda sangat rupanya..biodata sebenar wanita paling popular Malaysia sekarang

biodata nurul shuhada mat shukri

Inilah biodata dan latar belakang mengenai Nurul Shuhada Mat Shukri.

Biodata
Nama sebenar: Nurul Shuhada binti Mat Shukri
Nama komersial: Shuhada Shukri, Nurul Shuhada, Shu
Umur: 29 tahun (2023)
Tarikh lahir: 1 Mac 1994
Asal: Perlis
Keluarga: Dua orang anak
Pendidikan: Bachelor In Management, Management & Science University Shah Alam (MSU)
Kerjaya: Peniaga
Instagram (IG): @shushukriii
TikTok: @shushukrii

Latar Belakang
1. Akaun Instagram beliau di bawah nama pengguna @shushukriii mempunyai lebih daripada 87,000 pengikut.

2. Menjadi teman sekuliah Hafidz Roshdi di Management and Science University (MSU), Shah Alam merupakan awal mula hubungan antaranya dengan Hafidz yang berkenalan selepas tamat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), sebelum memutuskan untuk berkahwin susulan menjalin hubungan serius selama tiga tahun.

3. Pada 30 April 2016, dia telah bernikah dengan Hafidz selepas mengikat tali pertunangan pada 30 November 2015. Pasangan ini dikurniakan dua orang anak yang diberi nama Humairah (lahir pada 9 September 2017) dan Umar (lahir pada 9 September 2020) yang berkongsi tarikh lahir yang sama.

4. Semasa awal perkahwinannya dengan Hafidz, Nurul Shuhada pernah menjadi mangsa kecaman daripada segelintir netizen yang biadab kerana menganggap bahawa rupa parasnya tidak sepadan dengan ketampanan dan kekacakan suaminya yang terkenal.

5. Pada tahun 2023, selepas dia menyuarakan dakwaan tentang ketidaksetiaan suaminya yang curang dengan wanita lain, pergolakan dalam rumah tangga mereka menjadi bualan hangat dalam kalangan orang ramai. Isu tersebut kemudian dikukuhkan dengan pengakuan seorang wanita bernama Athira Yuhada bahawa Hafidz pernah mencuba untuk mendekatinya sejak sembilan tahun yang lalu.

6. Namun demikian, Athira mengaku kesilapannya dan memohon maaf kepada Nurul Shuhada kerana tindakannya telah meruntuhkan keharmonian dalam rumah tangga pasangan itu. Dalam respon di Instagram, Nurul Shuhada mahu memaafkan Athira, namun tidak dapat melupakan perkara yang telah berlaku.

7. Selepas tujuh tahun usia perkahwinannya dengan Hafidz, mereka memutuskan untuk bercerai pada 22 Februari 2023.

8. Kini Nurul Shuhada telah membuka perniagaan dalam talian yang diberi nama Satu Tak Cukup by Shuhada Shukri sebagai usahanya untuk memulakan kehidupan baru.

BACA:

“Tengok depan mata rasa terkedu, nak menangis”, rumah tenggelam banjir tapi sejadah dan al-quran kering rupanya ini yang jadi

Penceramah terkenal dari Terengganu ditangkap kes ‘raba’ anak orang