‘Miskin pun boleh bahagia’ – Tengok gambar ni buat kita sebak

‘Miskin pun boleh bahagia’ – Tengok gambar ni buat kita sebak

‘Miskin pun boleh bahagia’ – Tengok gambar ni buat kita sebak. Tengok gambar ni je buat kita jadi menangis, “miskin pun boleh bahagia”. Bagi insan yang mempunyai segalanya termasuklah kehidupan yang selesa, bahagia itu adalah apabila mereka mempunyai kehidupan yang serba mewah dan mampu untuk memiliki segalanya.

Tetapi bagi insan yang tidak berkemampuan, walaupun tidak mempunyai mempunyai kehidupan yang serba mewah tetapi kalau boleh membahagiakan dan membuat seorang anak gembira, itu sudah memcukupi.

Walaupun serba kekurangan tetapi tetap bahagia bagi seorang anak dan ayah yang video mereka berdua sedang bergurau sambil bermain- main di dalam sebuah kereta tolak yang dipenuhi barang- barang terpakai telah dimuatnaik di laman sosial.

'Miskin pun boleh bahagia' - Tengok gambar ni buat kita sebak

Rakaman video itu turut memaparkan walaupun tidak mempunyai kereta yang berhawa dingin dan hanya menarik kereta sorong tetapi anak itu yang kelihatan gembira apabila apabila dibuang sebuah botol ke luar kereta tolak itu dan apabila diambil balik oleh ayahnya itu dan dibuang balik sambil gelak ketawa yang kelihatan sungguh gembira.

LIHAT VIDEO DIBAWAH

Tengok gambar ni je buat kita jadi menangis, “miskin pun boleh bahagia”

Kadang kala bahagia itu cukup jika kita mempunyai kehidupan yang bahagia bersama orang yang tersayang seperti ayah dan anak itu yang kelihatan sangat gembira. Hargai masa bersama itu lebih indah.

LIHAT REAKSI NETIZEN

'Miskin pun boleh bahagia' - Tengok gambar ni buat kita sebak

CATEGORIES