“Mentua cemburu buta, tak boleh tengok aku rapat dengan suami dan anak-anak”

Seorang wanita tidak menyangka keputusannya melupakan kata hinaan ibu mentua di hari pertama pernikahan bakal memberi kesan buruk kepada rumah tangganya.

Tinggal bersama mentua selepas berkahwin, wanita itu malah terperangkap dengan ‘cengkaman’ ibu bapa suami yang sentiasa mengawal setiap keputusan diambilnya.

Walaupun masih menerima pembelaan daripada suami tercinta, wanita berkenaan bagaimanapun tidak mampu melawan berikutan kesesakan kewangan yang dialami.

“Mentua cemburu buta, tak boleh tengok aku rapat dengan suami dan anak-anak”
Hilang arah dalam membuat keputusan, berikut perkongsian seorang menantu yang sudah tidak mampu menahan penderitaan selepas berpindah ke rumah mentuanya.

“Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku seorang ibu kepada tiga cahaya mata. Mempunyai kerjaya stabil, suami yang sangat baik dan bertanggungjawab. Masalah berpunca daripada ibu dan bapa mentua. Mereka ini terpaksa aku gelarkan sebagai atuk dan nenek dari neraka.

‘Sejak hari pertama perkahwinan lagi, aku dan suami sudah diarahkan untuk tinggal bersama-sama dengan ibu dan bapa mertua. Suami aku hanya memiliki dua adik-beradik. Tetapi adiknya pula tinggal jauh di bandar. Oleh sebab itulah, ibu dan bapa mentua mendesak kami untuk tinggal bersama.

Baca Artikel Penuh