Menteri Agama minta Caprice, Ebit berlapang dada

Menteri Agama minta Caprice, Ebit berlapang dada.Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri menasihatkan supaya perselisihan faham antara pendakwah, Ebit Lew dan penyanyi rap Ariz Ramli atau Caprice dapat diselesaikan sebaik mungkin.

Tanpa mahu mengulas lebih lanjut, Zulkifli berkata, kedua-dua pihak seeloknya berdamai dan masing-masing perlu berlapang dada.

“Saya tiada komen sebab saya belum meneliti apa-apa. Itu hal peribadi, kedua-duanya sahabat saya, pernah datang bertemu.

Menteri

“Hal seperti ini seeloknya damaikanlah sebaik mungkin, berlapang dada,” katanya ketika ditemui pemberita pada Program Sumbangan Dana Perlu dan Dana Pelajar Yayasan Wakaf Malaysia (YKM) di Taman Mantau Indah di sini hari ini.

Caprice mencetuskan kontroversi apabila mendedahkan tegurannya kepada Ebit selepas dia menerima rungutan daripada penduduk Gaza tentang cara pendakwah berkenaan menghulurkan bantuan.

Dia yang kini dalam Misi Kemanusiaan Untuk Palestin mendakwa kecewa dengan pendakwah terkenal itu yang menggunakan gambar kanak-kanak di Gaza sebagai bahan kandungan di media sosial.

Ebit juga diihat telah menyekat akaun Instagram milik Caprice difahamkan berpunca daripada kontroversi tersebut.

Berita Penuh : https://www.utusan.com.my/terkini/2021/07/damai-dan-berlapang-dada-nasihat-menteri-kepada-ebit-caprice/
Jika Terlepas: Panas !!! Caprice bakal dedah perangai sebenar Ebit Lew di Gaza

CATEGORIES