Mengejutkan !!! Pemuda ini hentam TM, dedah bagaimana dari untung RM10,000 jadi negatif hampir -Rm2,000

Wahai Pihak Pengurusan TM Streamyx Malaysia, 10 Sebab Kenapa Aku Rasa 100% Bersalah.

Pada Khamis 25 Feb 2021, aku mula buat aduan menerusi talian 100 tentang masalah internet yang sangat teruk di kawasan rumah.
Ini sms yang aku terima.

RM0 unifi:We’re trying to resolve your report 1-24198066283 as soon as possible, depending on the nature of fault. We’ll keep u updated.
Aku rasa 100% bersalah.

Date 25 Feb ini juga sedang berlangsung MTO6 bersama hampir 300 students. Bila tenet sangat tenat, break tengahari tu aku terus terbang ke studio Gombak untuk habiskan MTO6.
Habis program, balik rumah ingat dah ok. Tapi masih ko.
Aku rasa 100% bersalah dengan mereka.

Jumaat 26 Feb aku ada sesi platinum dengan CPMT10. Aku terpaksa tumpang rumah jiran sebelah rumah. Tenet kat rumah masih kritikal tenat.
Students platinum aku nampak aku tak happy haritu.
Aku rasa 100% bersalah dengan mereka.

Aku terus buat aduan lagi ke talian 100. Jawapan skrip template untuk pelanggan mereka, “Kami akan remark URGENT untuk kes encik.”
Aku rasa 100% bersalah menanti.

Kelas PDPR anak-anak kami sejak Khamis & Jumaat tersekat, terganggu dan tertindas.
Saya rasa 100% bersalah pada mereka.

Sabtu Ahad tenet masih tenat. Langsung tak dapat akses. Anak-anak sungguh stress tak dapat main tiktok. Data Plan Maxis & DIGI tak payah cakap lah. Aku bayar derma buta je bulan-bulan.
Aku rasa 100% bersalah kat anak-anak.

Isnin 1 Mac tenet masih tenat. Aku buat aduan yang ke-6 kali. Bini aku punya stress sampai dia ajak keluar usha gazebo lah, bonzai dia lah.

Masa kitorang keluar lah, baru Technician nak datang tanpa notis. Anak-anak kata dia tukar wayar kabel jer.
So bila balik ingat tenet dah ok. Rupanya frust nonggeng umpama si bujang terlepas Mira Piljah ditangan Emir.
Aku rasa 100% bersalah.

Selasa 2 Mac jam 9 malam tadi, aku ada janji dengan CPMT10 nak buat kelas bonus. Dan sekali lagi mereka nampak aku tak hepi. 4 kali aku terkeluar zoom. Poin dan idea pun tersekat-sekat nak mengajar. Tenet sangat tenat.
Aku rasa 100% bersalah dengan mereka.

Ok skang ni kemuncak aku punya stress. Sepatutnya pagi tadi aku boleh profit hampir RM10,000 tapi jadi -RM1,900 tak sampai setengah jam.
Aku kasi screen shot sebagai bukti. TM boleh ganti balik kerugian aku ni ke?
Aku rasa 200% bersalah pada diriku.

Dan poin ini lagi kemuncak kepada stress. Aku tak pernah miss nak bayar bil TM bulan-bulan. Tak pernah rekod kena potong. Kadang siap terbayar lebih lagi.
Then aku memang 100% kerja dari rumah guna internet. Siang kat bursa, malam kat global, cuti kat Digital Asset.
Kemudian aku punya kelas pun 100% secara online. Perlukan talian yang laju dan stabil.

Kalau ada pakej UNiFi yang Business Class pun aku sanggup bayar bulan-bulan. Tapi ntah bila nak ada.

Aku kesian kat students. Patutnya dorang dapat manfaat, tapi sebab tenet aku buat hal dorang yang terima akibat ilmu tak sampai.

Kemudian bab rugi dalam saham, aku takda hal sangat. Coz aku tahu camne nak cover. Even masa broker buat hal hang tak tentu pasal pun, aku jugak yang kena tanggung rugi. Tapi tu semua dah cover makan setahun.

Yang aku sangat frust, camna dengan orang kampung aku yang baru nak start belajar saham?

Kata Malaysia Digital Economy. Mana yang digital, mana yang ekonomi nya kalau capaian internet level Sakaratul Maut.

Aku menulis ni, bukan sebab marah. Tapi sebab aku sayangkan orang Malaysia yang nak berubah. Berubah dengan ilmu, berubah dengan teknologi norma baru.

Dan aku rasa 500% bersalah kalau aku tak tulis posting ni.

Kalau korang baca posting ni sampai habis, jangan tinggalkan tanpa SHARE kepada orang kuat TM, orang kuat MENTERI dan orang kuat TFP (bukan buy call) agar saham aku ni naik balik lalalala…

Sumber:

COMMENTS

Wordpress (0)