Mat bangla jackpot RM64,000 dalam ‘game’ pada majlis makan malam syarikat, apa yang dia nak buat dengan duit itu buat ramai terharu

Mat bangla jackpot RM64,000 dalam ‘game’ pada majlis makan malam syarikat, apa yang dia nak buat dengan duit itu buat ramai terharu.

Sebuah syarikat Singapura, Pollisum Engineering Pte Ltd, baru-baru ini mengadakan makan malam syarikat mereka bertajuk ‘Go Big or Go Home’.

Dan menjadi besar mereka lakukan kerana mereka membayangi kebanyakan makan malam syarikat

Mat bangla jackpot RM64,000 dalam 'game' pada majlis makan malam syarikat, apa yang dia nak buat dengan duit itu buat ramai terharu

dengan mengadakan pertandingan seperti Permainan Sotong di kalangan pekerja mereka dan mereka membuat salah seorang daripada mereka sangat, SANGAT gembira.

Dalam laman Facebook mereka, mereka mempamerkan seorang pekerja asing India yang telah memenangi hadiah utama sebanyak SGD18,888 (RM64,441) daripada peraduan Permainan Sotong mereka, menyebabkan pekerja itu jatuh berlutut dalam kegembiraan.

Permainan Sotong 1Sumber: Pollisum Engineering Pte Ltd
Mereka menulis, “Tahniah kepada pemenang bertuah hadiah utama kami, SG$18,888! Kami gembira untuk mengumumkan bahawa Selvem telah muncul sebagai pemenang bertuah untuk ganjaran yang menakjubkan ini.”

Menurut laporan The Straits Times , Selvem tidak pernah mendengar tentang rancangan TV Korea yang popular itu dan menonton rakan-rakan pesertanya sebagai rujukan tentang apa yang perlu dilakukan semasa temasya itu. Dan dia akhirnya menang!

“Apabila saya mendapat tahu bahawa saya telah menang, saya tidak percaya. Saya menelefon seluruh keluarga saya untuk memberitahu mereka tentang berita baik ini.”

“Isteri saya anggap ia gurauan pada mulanya sehingga (rakan saya) bercakap dengannya. Kesemua mereka meraikan dan menangis pada masa yang sama. Ini akan menjadi detik yang tidak akan kami lupakan sepanjang hidup kami,” katanya.

Sejak itu, dia berkongsi bahawa dia akan menggunakan wang itu untuk membina rumah keluarga di India, di mana dia mempunyai 15 ahli keluarga bergantung pada pendapatannya.

Ibu bapa dan 2 abangnya telah meninggal dunia, justeru dia menjaga isteri-isteri abang-abangnya yang duda serta 7 orang anak dan menantu mereka.

Dia juga akan menggunakan wang itu untuk membiayai pendidikan anak saudara dan anak saudaranya.

BACA:

Dah keluar modal dekat RM60 k, wanita ini dedah ‘sisi gelap’ disebalik bisnes vending machine yang ramai tak tahu

Muka cantik tapi ketagih makan sabun serbuk, pengakuan gadis ini buat netizen terkejut