Malam gerai sate 50 sen, siang jadi pondok buruk buat pemuda ini terkejut

Seorang pengguna TikTok kongsikan pengalaman seram daripada seorang individu yang terpedaya dengan gangguan misteri,

namun apabila dia mengetahui perkara sebenar ia bakal membuatkan kita semua merinding mendengarnya.

Dalam satu rakaman voice note, individu tersebut menyatakan bahawa dia ada menemui sebuah gerai sate yang terletak di Pulau Indah, Klang

Malam gerai sate 50 sen, siang jadi pondok buruk buat pemuda ini terkejut

selepas pulang daripada kerja bersama rakannya. Menurutnya, ianya hanya dijual dengan harga 50 sen sahaja secucuk. Murah!

Artikel Berkaitan : Kajian Buktikan Tonton Filem Seram Sebenarnya Beri Manfaat Kepada Kesihatan Mental Sebab…

Artikel Berkaitan : Selalu Dikaitkan Dengan Vibe Seram, Penulis Perjelas Maksud Sebenar Lagu Cindai

Menurut individu tersebut, ‘peniaga’ kedai berkenaan sempat berborak dengannya. Jelas ‘peniaga’ itu, dia ada anak yang sama kerja dengan individu ini tetapi sudah meninggal dunia 10 tahun lepas akibat kemalangan.

Malah katanya, peniaga turut menjelaskan bahawa gerai itu sudah dibuka selama 20 ke 30 tahun dan sempat berpesan kepada individu itu bahawa kawasan gerai tersebut agak keras.

@nazrul.said Rakaman ‘voicenote’ sebenar mangsa singgah warung tidak wujud yang menjual satay 50 sen 👹 #fyp #viral #kisahseram #kisahseramtiktok #seram #hantu #kedaiberhantu #satay #50sen #pulauindah #nazrulsaid ♬ Horror Backsound 2 – N.I.A

“Aku order sate ayam dengan daging 5 cucuk, 5 cucuk, semuanya RM5, lepastu makcik tu pun bagi lah kan. Lepastu makcik tu tanya aku kerja mana semua.”

Usai makan di gerai tersebut, individu itu mahu ke sana semula selepas seminggu, namun kedai itu dilihat sudah ditutup. Jelasnya lagi, ketika dia makan di gerai tersebut, gerai itu hanya menyediakan minuman air kosong dan kopi.

Menurut individu ini, gerai itu terletak behampiran dengan rumah rakannya yang menerima voice note tersebut dan itu sebabnya dia bertanyakan sama ada gerai itu buka atau tidak.

Katanya lagi, hidangan sate dari ‘gerai’ tersebut sangat sedap kerana daging satenya yang tebal, bahkan harganya pula murah.

Kerana rasa yang sedap, kualiti yang bagus dan harga yang murah, individu ini merasakan bahawa gerai ini mungkin sudah tular, namun orang yang tinggal berhampiran dengan kawasan gerai itu menegaskan dia tidak pernah tahu menahu mengenai gerai tersebut.

Malah ditegaskan lagi bahawa tidak ada gerai di kawasan berhampiran rumahnya, kawasan yang dimaksudkan itu adalah tempat kosong.

Di pengakhiran video ini, dapat dilihat rakaman sekumpulan lelaki bermotor datang ke gerai yang dimaksudkan itu dan mendapati ia hanyalah satu tempat usang dan terbiar di tempat gelap.

Dalam masa 14 jam video tersebut dimuat naik, ia telah meraih lebih 700K jumlah tontonan. Ada netizen rasa gerun dan ada juga yang tertanya-tanya daging apakah yang mereka makan sebenarnya setelah mengetahui bahawa gerai tersebut tidak pernah wujud.

BACA :Wanita jatuh dari jambatan kaca yang tiba-tiba pecah, rupanya tebal lantai cuma 1cm