Majlis bersama sekolah tahfiz dicemari dengan aksi gadis gelek buat ‘show’

Majlis bersama sekolah tahfiz dicemari dengan aksi gadis gelek buat ‘show’.

Tepuk dahi! Itu antara reaksi netizen apabila tersebar aksi tiga wanita yang ‘asyik’ bergelek dalam satu majlis dipercayai anjuran sebuah madrasah.

Aksi tarian itu dipercayai turut dirakam oleh pengunjung majlis tanpa rasa serba salah

Majlis bersama sekolah tahfiz dicemari dengan aksi gadis gelek buat show

[bg_collapse view=”button-red” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

Baru-baru ini tular di media sosial memaparkan aksi tiga wanita yang ‘sakan’ bergelek dalam satu majlis anjuran sebuah madrasah

Video tersebut dimuat naik di Instagram @memomedsos dan jelas kelihatan tiga wanita bertudung serta berkaca mata menari dan bergelak di atas sebuah pentas.

Sekali pandang, tidak ada yang pelik dengan tarian tiga wanita muda itu namun jika diperhatikan betul-betul, kain rentang di latar belakang pentas menimbulkan keraguan.

Kain rentang yang dilekatkan pada latar belakang pentas itu tertulis Haflah Akhir Sanah yang bermaksud sambutan akhir tahun persekolahan di sebuah madrasah.

Viral Remaja Joget TikTok di Panggung Wisuda Madrasah, Warganet Tak Habis Pikir (instagram/@fakta.indo)

Majlis bersama sekolah tahfiz dicemari dengan aksi gadis gelek buat show

Perbuatan itu dianggap tidak sopan ini mendapat kecaman netizen yang mempersoalkan adakah ini produk sekolah madrasah generasi kini. Dalam video tersebut, kelihatan tiga remaja perempuan menari meniru gerakan tarian yang menjadi viral di TikTok iaitu tarian ‘pargoy’.

Kelihatan dua remaja memakai pakaian sedondon manakala remaja di bahagian tengah memakai baju hitam dan bertopi putih. Pada mulanya, mereka semangat melakukan pergerakan yang sama seperti yang tular di TikTok. Tidak lama kemudian, mereka menukar step tarian tersebut.

Dua remaja yang memakai pakaian sedondon kemudian mencangkung manakala remaja di tengah itu terus menari dan sesekali bergoyang.

Video tersebut sudah tentunya mengundang kecaman netizen. Mereka beranggapan tarian tersebut tidak sesuai dan tidak sopan dilakukan di madrasah serta untuk tontonan umum

Antara komen netizen:

“Inilah contoh masyarakat akhir zaman, produk ‘TikTok’ sekolah madrasah,” tulis seorang pengguna media sosial.

“Kasihan ibu bapa tiga remaja ini dengan perbuatan anak-anak mereka,” komen seorang lagi.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh memomedsos (@memomedsos)

Admin berharap ramai ambil iktibar dengan perkara ini dan jangan sesekali diulangi semula. Jagalah nama baik keluarga dan juga agama Islam.

Tonton:

Baca:

Tahniah! Uqasha Senrose bakal bergelar ibu?

Cara semak wang tak dituntut di eGumis, mungkin ada nama anda

Elak lakukan 4 perkara ini semasa charge phone anda

[/bg_collapse]

CATEGORIES