lelaki jumpa selipar dalam bubur kacang “Jahatnya buat macam ni!”

lelaki jumpa selipar dalam bubur kacang “Jahatnya buat macam ni!”.Pada bulan puasa ini pasti ramai umat Islam yang tidak mahu melepaskan peluang untuk bersedekah

Tambahan pula, Allah telah menjanjikan pahala yang berlipat kali ganda bagi orang yang bersedekah pada bulan mulia ini. Selain itu, ia juga dapat menghapuskan dosa-dosa kita.

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok berkenaan niat sedekah seorang lelaki tidak kesampaian apabila dia terjumpa selipar di dalam tong bubur telah mendapat tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Baru nak sedekah, sekali terkejut jumpa selipar dalam bubur

Menerusi video yang dikongsi oleh @ashhryyyyy, kelihatan seorang lelaki merakam sebuah tong yang berisi bubur kacang untuk disedekahkan.

Namun, apa yang mengejutkan ramai adalah apabila terdapat beberapa pasang selipar di dalam tong berisi bubur kacang tersebut.

Image from @ashhryyyyy (TikTok)

Di ruangan kapsyen, lelaki itu jelas berasa kecewa dengan situasi yang berlaku. Dia juga pasrah menyatakan mungkin tiada rezekinya untuk bersedekah pada hari itu.

@ashhryyyyyEvery 2,3 days my sister akan buatkan satu tong bubur kacang atau bubur pulut hitam untuk aku sedekah every customer yang datang makan. Jauh perjalanan setiap hari dari tanjung sedeli ke bandar johor. Tak tahu mana silap, cuma takde rezeki. Sayang sangat, rasa sedih sebab bukak bukak ada selipar, mask memang completely tak boleh makan, takkan nak diam diam bagi customer je. Tak tahu siapa yang buat macam ni. Takpelah, mungkin takde rezki today ada rezeki hari lain. // 😣

♬ Sesungguhnya2019 – Alif Satar & Raihan

“Tak apa Allah tahu, niat nak buat baik pun dapat pahala tau. Ni pula kena khianat dapat pahala lagi. Allah tahu segalanya” – Netizen

Ekoran tularnya video itu yang kini meraih sehingga 2.5M tontonan, 99.9K tanda suka dan 2.9K komen di TikTok, rata-rata netizen turut bersimpati dengan nasib lelaki itu.

Malah, ada juga yang mendoakan supaya dia mendapat rezeki yang lebih baik.

BACA:

Padah muat naik video suami cuci pinggan di Tiktok, wanita ini diceraikan..

Adik Sajat maklum bapanya sedang sakit tenat

Adegan ‘panas’ dalam video klip terbaru dipotong, Chubb-E salahkan netizen

CATEGORIES