Lelaki hanya minum pepsi selama 20 tahun, sekali ini yang jadi

Lelaki hanya minum pepsi selama 20 tahun sekali ini yang jadi

Lelaki hanya minum pepsi selama 20 tahun, sekali ini yang jadi. Seorang lelaki di Britain akhirnya menghentikan tabiat meminum 30 tin minuman bekarbonat Pepsi sehari selepas mendapat bantuan pakar hipnosis, lapor akhbar Daily Star UK, semalam.

Andy Curie, 41, berkata bahawa dia ketagih minum air Pepsi sejak 20 tahun lalu dan telah membeli sekitar 219,000 tin sepanjang tempoh itu.

Curie juga berbelanja sehingga AS$8,615 (RM37,918) setahun bagi mendapatkan bekalan Pepsi dan menelan hampir 8,000 kilogram (kg) gula disebabkan minuman tersebut.

“Saya sangat menggemari rasa Pepsi sejuk sehingga menjadi ketagih. Pekerjaan saya yang melibatkan syif malam membuatkan saya sentiasa memerlukan pengambilan gula.

“Ketagihan ini memberi kesan ketara pada kewangan saya. Saya boleh membeli sebuah kereta jika ditukar dengan wang yang saya habiskan untuk membeli Pepsi,” katanya.

Lelaki hanya minum pepsi selama 20 tahun, sekali ini yang jadi

Bagaimanapun, selepas berat badannya bertambah sehingga mencecah 120kg dan diberi amaran oleh doktor bahawa dia di ambang diabetes, Curie nekad mencari bantuan bagi menghilangkan ketagihan pada Pepsi.

Lelaki itu menghubungi ahli terapi dan pakar hipnotis berpangkalan di London, David Kilmurry yang berjaya menyembuhkannya dengan hanya satu sesi hipnoterapi secara online.

“David menjalankan sesi secara online dan memukau saya selama kira-kira 40 minit.

“Saya tidak tahu apa yang dia katakan tetapi selepas itu saya tidak mahu meminum Pepsi lagi,” jelasnya.

BACA:

‘Kereta mewah pun dah beralih ke minyak kuning sekarang’

Cara semak kemasukan ke UiTM

Padah berhutang, warga emas nekad potong kemaluan sendiri

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)