Lee Chong Wei diiktiraf pemain badminton paling kaya di dunia, miliki asset RM330 Juta

Lee Chong Wei diiktiraf pemain badminton paling kaya di dunia, miliki asset RM330 Juta. Sebuah akaun TikTok dari Indonesia dengan nama @mainraket melaporkan bahawa Datuk Lee Chong Wei, lagenda badminton Malaysia adalah atlet badminton terkaya di dunia dengan kekayaan mencapai USD $75 juta (RM330 juta).

@mainraket meletakkan Chong Wei sebagai pemain badminton paling kaya di dunia mengalahkan musuh tradisi dari China, Lin Dan di tempat kedua dengan kekayaan USD$ 33 juta, ketiga Chen Long juga dari China (USD $22 juta), manakala keempat dan kelima dihuni oleh atlet India, Pusarla Sindhu (USD $8.5 juta) dan Saina Nehwal (USD $4 juta)

 

Video pendek yang berdurasi beberapa saat tersebut telah berjaya menarik perhatian peminat daripada Malaysia dan mencatat jumlah tontonan hampir 1 juta. Kebanyakan rakyat Malaysia yang menonton menitipkan mesej terkejut serta kagum dengan nilai kekayaan yang dimiliki oleh lagenda badminton negara.

 

Lee Chong Wei diiktiraf pemain badminton paling kaya di dunia, miliki asset RM330 Juta
Sebenarnya ini bukanlah kali pertama laporan mengenai kekayaan Lee Chong Wei ini diperkatakan. Dalam dunia yang berlandaskan media sosial kini, sesuatu maklumat itu kini boleh disebarkan dengan cara yang salah.

Baca Artikel Penuh