Lagi pemimpin Umno letak jawatan dalam GLC

Ketua Umno Bahagian Wangsa Maju, Mohd Shafei Abdullah meletakkan jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT).

Peletakan jawatan itu dimaklumkan sendiri oleh beliau menerusi sepucuk surat bertarikh 4 Ogos kepada pengerusi lembaga berkenaan.

Mohd Shafei adalah pemimpin ketiga dalam Umno yang mengambil langkah itu selepas Naib Presidennya Mohamed Khaled Nordin meletak jawatan sebagai Pengerusi Boustead Holding Berhad dan Ahli Majlis Tertinggi Umno, Mohd Razlan Rafii sebagai Ahli Lembaga Pengarah LTAT.

umno

Tindakan itu dilakukan beliau kerana mentaati keputusan parti yang menarik sokongan kepada Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, menurut laporan Utusan Malaysia.

Mohd Shafei turut mengucapkan terima kasih kepada Timbalan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob kerana melantiknya sebagai Ahli Lembaga LTAT.

“Saya ucapkan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama sepanjang berada di LTAT.

“Umno sebagai parti yang menjunjung kedaulatan Raja-raja Melayu dan meletakkan rakyat sebagai keutamaan sedang diabaikan oleh Perdana Menteri,” katanya dalam surat itu.

Berit penuh : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/08/06/ketua-umno-bahagian-lepas-jawatan-ahli-lembaga-pengarah-ltat/

 

BACA JUGA : Gempar !!! Laporan dakwa Agong nasihat Muhyiddin letak jawatan

CATEGORIES