Kuat main telefon, tindakan ibu ini “prank” anaknya menjadi,terus insaf!

Kuat main telefon, tindakan ibu ini “prank” anaknya menjadi,terus insaf! Akses yang mudah kepada teknologi menjadi cabaran buat ibu bapa masa kini dalam mendidik anak-anak. Malah, perubahan zaman turut memaksa ibu bapa menjadi lebih kreatif dalam membentuk generasi baharu.

Di Tiktok, seorang ibu terpaksa melakukan ‘pr4nk’ terhadap dua orang cahaya matanya agar mereka tidak lagi bermain telefon bimbit.

‘Prank’ kreatif. Menerusi video Pn Atikah, dia terp4ksa mewarnakan kelopak mata anak-anaknya dengan warna hitam agar mereka berasa t4kut dan tidak mahu bermain telefon lagi.

Ujarnya lagi, tindakannya berbuat demikian adalah untuk memberi pengajaran kepada anaknya kerana sudah beberapa kali menegur supaya menghadkan penggunaan telefon sewaktu di rumah. Pn Atikah dipercayai melakukan ‘prank’ tersebut sewaktu kedua-dua anaknya sedang tidur.

Sebaik sahaja bangun daripada tidur, kedua-dua anak kecil itu kelihatan sangat terkejut dan men4ngis apabila kelopak mata mereka menjadi warna hitam.

Video:

@atikahhaimi Hahahahahahaha 🤣🤣🤣 #fyp #tiktokmalaysia #fypdongggggggg ♬ ANAK KAU MAIN HP – UWAIS & JUWITA 🤍

Bukan itu sahaja, anak lelaki Pn Atikah turut bersembunyi di dalam selimut sebaik sahaja melihat matanya sendiri. Berikutan daripada itu, Pn Atikah memberitahu ‘pr4nk’ yang dilakukannya itu telah berjaya dan anak-anaknya tidak mahu lagi bermain telefon bimbit.

Di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dan kagum melihat hasil kreatif Pn Atikah. Malah, netizen turut mengucapkan tahniah kepadanya kerana berjaya mendidik anak-anak agar kurang bermain telefon bimbit.

Netizen turut menyatakan hasrat mahu melakukan ‘pr4nk’ yang sama terhadap anak-anak mereka sendiri serta anak buah yang kerap bermain telefon sewaktu di rumah.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Kuat main telefon tindakan ibu ini prank anaknya menjaditerus insaf

Baca:

Dakwaan anak disuntik ‘angin’, Khairy akhirnya bersuara

Langgar SOP bukan jenayah, Menteri tak perlu letak jawatan – Ismail Sabri

Selamba pegang tangan Fazley, Mawar Rashid dikecam netizen

CATEGORIES