Komplikasi radang paru-paru, Profesor Dumbledore filem Harry Potter meninggal dunia

Pelakon berdarah Ireland-Inggeris, Sir Michael Gambon menghembuskan nafas terakhir di hospital pada usia 82 tahun selepas menghidap penyakit radang paru-paru, demikian menurut kenyataan keluarga mendiang seperti laporan portal berita Mail Online hari ini.

Gambon memulakan kerjaya seninya selama 60 tahun bersama pelakon terkenal, Sir Laurence Olivier sebagai ahli asal Teater Negara Diraja.

Dia amat disayangi penonton yang lebih mengenalinya melalui watak Albus Dumbledore dalam filem Harry Potter.

Isteri mendiang dan anak lelakinya, Fergus Gambon berkata: “Kami sangat sedih untuk mengumumkan kehilangan Michael Gambon

“Suami dan bapa tercinta, Michael meninggal dunia di hospital di samping isterinya, Anne dan anak lelakinya, Fergus berikutan serangan radang paru-paru. Michael berusia 82 tahun.

“Kami meminta anda menghormati privasi kami pada masa ini dan terima kasih atas mesej sokongan dan kasih sayang anda,” demikian kenyataan tersebut.

Baca juga :

“Lepas kahwin bini asyik lari masuk bilik sorang-sorang, aku ingat dia segan, kadang-kadang terdengar jeritan dari bilik, rupanya ini dia buat dalam bilik”

“Dia tanya perut awak ada selulit tak? Perut ada ‘stretch mark’ hitam tak? Soalan ‘sangat eksotik’, jarang lelaki tanya perempuan pasal selulit orang, rupanya dia..”

Kegiatan Timbalan Ketua Polis terbongkar bila dirakam leka karaoke dengan tokey judi online