KLCC terbakar! Bomba bergegas selamatkan keadaan

KLCC terbakar! Bomba bergegas selamatkan keadaan. Sebuah bilik sauna di Menara 3 Suria KLCC dilaporkan terbakar petang tadi.

Menurut Komander Operasi Pegawai Bomba Kanan (PBK) II, Mohd Rozihafizam Othman, Pusat Gerakan Operasi Kuala Lumpur telah menerima panggilan kecemasan pada jam 5.21 petang berhubung kejadian tersebut.

Katanya, pasukan operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Tun Razak dan jentera bantuan dari BBP Titiwangsa dengan kekuatan seramai 13 anggota bersama dua buah jentera FRT diarah ke lokasi kejadian.

“Setibanya pasukan bomba sampai di lokasi kejadian didapati berlaku kebakaran di dalam sebuah bilik sauna berukuran 7 x 12 kaki persegi yang berada di tingkat G Menara 3 Suria KLCC.

“Kebakaran berjaya dipadamkan sepenuhnya sembilan minit kemudian. Kemusnahan kebakaran dianggarkan 80 peratus,” katanya dalam kenyataan tersebut, hari ini.

KLCC terbakar! Bomba bergegas selamatkan keadaan

Jelas Mohd Rozihafizam, kejadian tidak melibatkan sebarang mangsa dan punca kebakaran masih dalam siasatan.

Terdahulu, tular di laman sosial dipercayai pekerja di Menara Petronas 3 KLCC diarah keluar dari bangunan.

Video berdurasi tujuh saat dikongsi di laman sosial Twitter memaparkan sekumpulan individu berada di luar menara berkenaan.

Salah seorang pengguna Twitter, House of Murraly turut mendakwa kebakaran dipercayai berlaku di salah sebuah kedai di pusat beli-belah Suria KLCC.

Katanya, akses untuk memasuki bangunan Suria KLCC ketika ini antaranya dibuka melalui Pintu Masuk Ampang.

Sementara itu, beberapa warganet lain mendakwa perkhidmatan lif di bangunan KLCC tidak berfungsi dipercayai akibat gangguan.

BACA:

Kuliah Subuh terlalu bising, lelaki mengamuk di masjid jadi kecoh!

“Kuat dia peluk tu..”, aksi Emma Maembong dan Shahz Jaszle berpeluk undang kecaman

KWSP akhirnya benar pengeluaran akaun 2, ini cara mohon