Khairy janji KKM akan lebih telus kongsi data Covid-19

Kementerian Kesihatan (KKM) akan membekalkan lebih banyak data terperinci berkaitan COVID-19 kepada umum bermula minggu hadapan, bagi meningkatkan lagi ketelusan kementerian itu dalam pemberian maklumat.

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin, berkata data berkenaan akan disiarkan secara terbuka supaya orang ramai dapat melihat lebih banyak data, berbanding yang dibekalkan KKM ketika ini.

Khairy janji KKM akan lebih telus kongsi data Covid-19

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin Abu Bakar (tengah) pada sidang media di kementeriannya hari ini. Turut hadir, Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah (kiri) dan Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam) yang juga Pengerusi Pasukan Petugas Khas COVID-19 Greater Klang Valley, Datuk Dr Chong Chee Kheong (kanan). – Foto BERNAMA

“Saya sudah buat ketetapan supaya budaya kerja di KKM selepas ini lebih kepada ketelusan supaya soal kepercayaan kepada kerajaan dan maklum balas KKM kepada pandemik ini, tiada lagi tuduhan kerahsiaan atau tembok maklumat yang tidak dapat diperoleh dari kerajaan,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Berita Penuh : https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2021/09/858744/kkm-akan-lebih-telus-kongsi-data-covid-19

BACA JUGA : Apa motif lelaki hentak cermin skrin ATM dengan helmet sampai pecah?

CATEGORIES