Kes dadah anak Vincent Tan, ini penjelasan Ayob Khan

Kes dadah anak Vincent Tan, ini penjelasan Ayob Khan. Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan sudah selesai menjalankan siasatan berhubung dakwaan kes dadah melibatkan anak lelaki ahli perniagaan terkemuka, Tan Sri Vincent Tan tiga tahun lalu.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, tanggungjawab dan tugas PDRM telah selesai sebaik kertas siasatan diserahkan kepada Pejabat Peguam Negara (AGC) .

“Kita (polis) sudah tiada kuasa sebaliknya Peguam Negara berkuasa sama ada untuk membuat pendakwaan, meneruskan perbicaraan atau sebaliknya.

Kes dadah anak Vincent Tan ini penjelasan Ayob Khan

Ayob Khan (tengah) dalam sidang akhbar kejayaan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Kuala Lumpur di IPK Kuala Lumpur pada Isnin.

“Di pihak polis, kita jalankan siasatan dan hantar kertas siasat kepada AGC sama ada untuk teruskan perbicaraan. Ini bergantung kepada budi bicara Peguam Negara bukannya tanggungjawab polis.

“Kalau nak tanya perincian lanjut dan perkembangan kes, boleh tanya AGC, mereka yang menentukannya,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kotinjen Kuala Lumpur, di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan akaun Twitter Edisi Siasat baru-baru ini yang mendakwa anak lelaki Vincent Tan ditahan atas kesalahan dadah pada 2019.

Dakwa Edisi Khas lagi, kes berkenaan bagaimanapun telah ditutup oleh Peguam Negara ketika itu, Tan Sri Tommy Thomas. – KOSMO! ONLINE

Tonton:

Baca:

Terperangkap di Pulau Perhentian, Fify Azmi dituduh sebilik dengan pelakon lelaki

Putrajaya kini dah ada pantai, “pemandangan macam luar negara…”

Gesa boikot drama Gay di TV3, sekali ustazah ini kena ‘smash’ balik dengan pengarah terkenal ini

CATEGORIES