Kereta anak Sultan Johor kena langgar BMW, sekali ini yang jadi

Kereta anak Sultan Johor kena langgar BMW, sekali ini yang jadi. Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar Sultan Ibrahim berkongsi kekecewaan dalam Instagram apabila kereta kesayangannya calar ‘digesel’ sebuah kereta BMW di hadapan sebuah kedai roti di Jalan Serampang, Taman Pelangi di sini hari ini.

Tunku Idris turut berkongsi gambar kedua-dua kereta tersebut dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang memaparkan insiden itu.

Menurut rakaman CCTV tersebut, kejadian berlaku pada pukul 2.17 petang ketika pemandu BMW bernombor pendaftaran Singapura itu masuk ke ruang parkir yang kosong.

Video berdurasi 60 saat itu menunjukkan pemandu lelaki keluar daripada kenderaan tersebut dan berlalu pergi melewati kenderaan Tunku Idris tanpa melihat sekiranya berlaku kerosakan atau tidak.

Difahamkan, kereta dipandu Tunku Idris ialah kenderaan elektrik buatan Honda, iaitu Honda e, kereta yang menggunakan 100 peratus elektrik.

Kereta anak Sultan Johor kena langgar BMW, sekali ini yang jadi

Menurut maklumat yang dikongsikan sebuah portal automobil terkenal, harga kereta itu bermula RM210,000 bagi pasaran Malaysia

Turut difahamkan hanya terdapat empat unit sahaja kereta model itu yang berada di Malaysia dan salah sebuahnya dimiliki oleh Tunku Idris.

Diminta mengulas kejadian itu, Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, pihaknya mengambil maklum tentang kejadian tersebut.

Laporan polis mengenai kejadian tersebut dibuat di Balai Polis Trafik Johor Bahru Selatan.

“Bagi tindakan seterusnya, kita akan tunggu hasil siasatan nanti,” jawabnya ringkas menerusi aplikasi WhatsApp.

BACA:

Kartel terbesar hasilkan dadah dengan jenama Tesla dan Prada

Bantuan laptop percuma untuk mahasiswa, klik untuk memohon

Yusof Haslam rayu Syamsul berbaik dengan Sarah semula