Kenapa bila lelaki capai umur 40-an dia nak sangat tambah isteri? Ini sebab buat para isteri nak tahu!

Betul ke lelaki yang masuk 40-an akan mula bersikap aneh? Lain kata ‘miang’.

Isteri-isteri akan mula gelisah apabila suami memasuki umur 40-an, ini kerana mereka akan berubah serta-merta.

Dari seorang yang serius pada mulanya, akan bertukar kepada sikap yang manja dan mengada-ngada.

Kenapa bila lelaki capai umur 40-an dia nak sangat tambah isteri? Ini sebab buat para isteri nak tahu!

Agak-agak bagaimana perangai mereka bila dah berumur 40-an ye? Makin tua main kacak pula lelaki ni ya, bukan seperti wanita yang semakin tua semakin nampak lesu.

Jarang kita lihat wanita yang semakin tua semakin menawan. Ini adalah kerana faktor persekitaran yang memaksa mereka untuk bekerja lebih masa hinggakan mereka tiada masa untuk berdandan dan menjaga diri sendiri.

Miang

Selalunya orang akan berkata ‘dah masuk umur pertengahan ni, miang dia lain sikit’. Apabila lelaki yang berumur 40 an, mereka sering berperangai pelik. Jika sesetengah orang berkata umur sebegitu sepatutnya lelaki bersikap lebih matang, tapi lain pula jadinya apabila menjadi semakin miang. Mata tu asyik hendak ushar perempuan berdahi licin saja.

Semakin tidak bertanggungjawab

Bila market dah naik, mula nak bersiap kacak-kacak dan berbau wangi sepanjang masa. Tetapi realitinya isteri dan anak-anak dibiarkan tunggang langgang. Mereka menjadi lelaki yang tidak bertanggungjawab dan sanggup menghabiskan masa dengan wanita lain diluar.

Hilang kehangatan asmara

Bila usia mencecah umur 40 tahun, kebanyakkan lelaki sudah hilang sikap romantik dan mula malas hendak melayan kerenah manja isterinya. Hendak ajak bergurau pun sudah takut, muka masam mencuka sahaja setiap hari. Isteri akan mudah rasa terabai jika suami mula tidak menghiraukannya.

Sudah mula hendak berpakaian seperti orang muda, hendak nampak muda dan tampan sentiasa. Lepak pula dengan anak muda dan bebincang soal isu semasa yang tidak bersesuaian dengan umurnya yang sudah dimamah usia.

Jika ditanya berkenaan dengan usia pula, mereka suka merahsiakan umur mereka kerana bimbang rakan wanita yang jauh lebih muda tidak mahu berkawan dengannya. Sepertinya lelaki di usia 40 an ini sangat mengada-ngada ya!

Makin tua makin menjadi-jadi pulak sifat mengada, kadang-kadang rasa seperti ianya tidak masuk akal. Tetapi itu la realiti sebenar bagi kaum lelaki apabila sudah mencapai umur 40 an. Jadi para isteri siap sedia la menghadapinya ya!

BACA:Gadis Rungsing Ibu ‘Reject’ Bakal Menantu Hanya Kerana Kereta Myvi