Kecoh video tular lelaki pukul isteri ada kaitan dengan Amelina

Kecoh video tular lelaki pukul isteri ada kaitan dengan Amelina. Sangat kejam! itu yang boleh kami katakan setelah melihat video seorang lelaki tidak berbaju memukul seorang wanita yang dipercayai isterinya sehingga mangsa kelihatan tidak berdaya. pun tak sanggup nak tengok, lagi-lagi melihat anak yang sedang menangis melihat ibunya di puku.l.

Bekas suami penyanyi dangdut?

Apa yang mengej.utkan, perak.am vide0 itu menulis pada kapsyen bahawa lelaki yang memukul isterinya itu adalah bekas suami kepada seorang penyanyi dangdut terkenal, Amelina. Hasil pencarian kami di google, bekas suami Amelina bernama Reduan Mahmood.

Sehingga kini tidak dipastikan sama ada benar atau salah lelaki dalam video itu merupakan bekas suami Amelina. Biar sahaja pihak berkuasa yang menjalankan sia.satan.

Perakam juga mendedahkan, lelaki itu telah membelasah isteri barunya dan perakam memaklumkan dia mengambil video tersebut secara sembunyi-sembunyi. Seorang wanita yang hanya melihat kejadian tersebut juga sebenarnya turut menjadi mangsa dera.

Kecoh video tular lelaki pukul isteri ada kaitan dengan Amelina

Amelina Tidak Mengesahkan Apa-apa Tentanf Berita Tular Ini

Sementara itu, hasil tinjauan kami di Instagram perib.adi Amelina, tidak ada apa-apa kenyataan yang dikeluarkan mengaitkan vide0 tular ini.

Namun Amelina memuatnaik sebuah vide0 dia bernyanyi sambil mengajak peminatnya menemuinya di Bawong, Sungai Siput Perak sempena Fiesta Moi Num Moi.

Tapi dalam kapsyennya, Amelina dilihat menulis sep0tong ayat yang mempunyai makna yang tersirat.

“Biar ALLAH yang “berbicara” bagi pihak diri kita. Serahkan kehidupan, redha dan yakin Allah akan sentiasa bersama orang yang DIA sayang. Kerana DIA adalah sebaik-baik “HAKIM” dan “LAWYER” kita di dunia dan akhirat.

“Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Jangan lupa temui kaklong di Bawong, Sungai Siput, Perak. Jam 9 mlm ini sempena FIESTA M0I NUM MOI.”

Apa-apa pun, berharap anda tidak membuat sebarang spekulasi kerana bimbang ia akan jatuh fitnah. Kita serahkan sahaja kepada pihak berkuasa untuk menyiasat vide0 tular ini.

“Dah jadi masa lalu, dia tak ada kena-mengena dengan saya lagi”

Sejak video seorang lelaki membantai isterinya tular di media sosial, nama penyanyi dangdut, Amelina terus dipetik netizen selepas perakam video terbabit mendakwa bahawa individu bersikap kejam terbabit adalah bekas suaminya.

Tak boleh nak komen apa2

Walau bagaimanapun, memetik laporan dari Harian Metro, Amelina, 48 memaklumkan yang dia tidak boleh mengeluarkan sebarang komen kerana individu terbabit sudah tidak ada kena-mengena dengannya.

“Saya tak boleh nak komen apa-apa, biar polis jalankan siasatan. Kalau betul dia adalah bekas suami saya, dia dah jadi masa lalu saya,” kata.

Tambah pemilik nama sebenar, Norazlina Amir Sharipuddin itu, jika benar sekalipun individu terbabit adalah bekas suaminya seperti yang didakwa, bukan haknya untuk keluarkan sebarang kenyataan.

“Maknanya, dia dah tak ada kena mengena dengan saya. Jadi, saya mohon agar tidak dikaitkan lagi isu ini dengan saya,” ujarnya.

Tak mahu tonton video dera

Dalam pada itu, Amelina turut mengatakan yang dia belum lagi menonton video tersebut dan enggan menonton sebarang video berkaitan keganasan rumah tangga.

Mengulas lanjut berkenaan fasa perkahwinan dan penceraian yang pernah dialami, Amelina memaklumkan yang dia membuat tindakan tepat apabila keluar daripada perkahwinan selama 15 tahun itu.

“Saya sendiri mengambil masa 15 tahun untuk membuat satu keputusan yang paling tepat sebab saya tak mahu merisikokan orang di sekeliling,” katanya.

Jangan hina mangsa kekerasan rumah tangga

Di akhir kenyataannya, penyanyi lagu Semakin Rindu Semakin Asyik itu sempat menitipkan pesanan kepada semua supaya tidak memandang serong mangsa-mangsa keganasan rumah tangga kerana kesan trauma sangat mendalam.

“Jangan hina mangsa kekerasan dalam rumah tangga. Mereka yang berada dalam situasi ini sebenarnya terikat dengan beberapa perkara iaitu ketaatan kepada agama, suami dan persekitaran.

“Kesannya bukan sahaja dari sudut fizikal, tetapi juga mental dan bagi mereka yang pernah mengalaminya, ia meninggalkan trauma yang besar.

“Jangan terlalu ‘menekan’ mereka yang menjadi mangsa ini. Janganlah dikata mangsa-mangsa ini, bodoh. Hanya Allah yang tahu, apa yang mereka rasakan,” katanya.

BACA:

Ucapan “tahniah DSAI” sudah berlegar selepas Zahid ‘smash’ PN, ini pula respon Anwar

Pelombong jadi jutawan sekelip mata, jumpa batu ‘rare’

Dakwa dah sombong bila terkenal, ini respon Ryan Bakery