Kecoh adegan ‘main’ dalam kereta, Siti Saleha akhirnya bersuara

Kecoh adegan ‘main’ dalam kereta, Siti Saleha akhirnya bersuara. “Saya tidak melakonkan adegan seks, tetapi cuma menjalankan tanggungjawab sebagai pelakon.”

Demikian respons pelakon je­lita Siti Saleha berhubung babak dalam kereta lakonannya bersama Shah Iskandar dalam drama Love In Lockdown yang dikecam kerana dikatakan membawa unsur soft porn.

Kata Saleha, 32, sebagai pelakon, dia tidak boleh lari daripada dikecam penonton yang rata-ratanya masyarakat Melayu beragama Islam.

“Saya faham penonton kita ramai masyarakat Melayu beragama Islam tapi saya tidak merasakan adegan itu melampaui batas. Cuma gambarannya sahaja menampakkan…

Satu babak lakonan Siti Saleha dan Shah Iskandar sebagai suami isteri dalam drama bersiri terbaharu berjudul ‘Love In Lockdown’ mengundang kecaman warganet di laman Twitter.

Kecoh adegan 'main' dalam kereta, Siti Saleha akhirnya bersuara

Difahamkan, tayangan perdana itu disiarkan menerusi sebuah platform penstriman sebelum sedutan pendek dimuat naik semula oleh seorang pengguna Twitter, @dauspozi.

Menerusi babak tersebut, Siti Saleha yang membawa watak sebagai petugas barisan hadapan Dr Suzanna dikatakan sudah enam minggu tidak bertemu dengan suaminya Nizam.

Setelah berpelukan melepaskan rindu, Dr Suzanna seolah-olah kecewa apabila suaminya hanya bertanya sekiranya mereka mahu keluar makan bersama.

Namun Dr Suzanna berkata, dia hanya mempunyai waktu rehat selama sejam sebelum suaminya menyoal semula apa yang boleh dilakukan dalam tempoh berkenaan.

Selepas itu, muncul babak ‘kontroversi’ tersebut yang memaparkan kedua-duanya berada di tempat duduk belakang sebuah kereta dalam keadaan gopoh sambil membetulkan persalinan masing-masing.

Sedutan pendek itu diulang kicau sebanyak 548 kali selain dipenuhi komen warganet yang menyifatkan babak didakwa lucah terbabit tidak patut ditayangkan kepada umum.

Tonton:

Baca:

Puluhan kereta kebal Russia sudah masuk ke Ukraine, perang besar akan bermula?

Bumbung pesawat tercabut di ketinggian 24 Ribu kaki, ini yang berlaku akhirnya

“Ingat batu biasa, rupanya lebih mahal dari emas”, tak sedar selepas bertahun simpan

 

CATEGORIES