Kanak-kanak bangsa india selamba tarik lagu bunga angkasa di kenduri kahwin undang reaksi netizen

Umum mengetahui, sudah menjadi lumrah di kenduri kahwin, pengacara majlis akan memansang lagu-lagu romantik untuk memeriahkan majlis.

Namun, ada juga tuan rumah yang memberikan peluang kepada tetamu yang hadir untuk menunjukkan bakat yang terpendam dengan menawarkan ‘karaoke booth‘ ketika majlis berlangsung.

Kebiasaanya, ‘karaoke booth‘ ini diadakan bagi memberi ruang kepada tetamu untuk menjamu selera dan berhibur bersama-sama.

Kanak-kanak bangsa india selamba tarik lagu bunga angkasa di kenduri kahwin undang reaksi netizen

Baru-baru ini, tular seorang kanak-kanak tular di media sosial susulan video nyanyian lagu rock balada dalam satu majlis perkahwinan masyarakat India memukau warga maya baru-baru ini.

Melalui video kiriman Burn (@burnpazzword), kanak-kanak berkenaan dilihat langsung tidak kekok untuk menyanyikan lagu berbahasa Melayu itu.

Kanak-kanak lelaki tersebut telah menyanyikan lagu Bunga Angkasa yang dipopularkan band Terra Rossa pada tahun 1992.

@burnpazzword video diambil dari shabat aku @🆂&🄹(●’◡’●)ノ ..selamba je tarik lagu bunga angkasa..memang terbaik adik ni..#fyps #malaysiatiktok #fypシ ♬ original sound – Burn


Dalam video yang berdurasi 1.06 minit, nyanyian kanak-kanak tersebut sangat merdu dan jelas sehingga pendengar terpukau apabila mendengar nyanyiannya.

Lagu tersebut memiliki bahagian korus yang agak sukar dinyanyikan iaitu, penyanyi perlu menarik suaranya pada bahagian not yang tinggi.

Namun dia berjaya menarik bahagian not tinggi dengan selamba, tanpa menunjukkan sebarang tanda-tanda ‘pancit’.

Video nyanyian berkenaan telah tular dan mendapat perhatian daripada warga maya, khususnya dalam kalangan pengguna TikTok.
“Dik , abang yang Melayu pun tak mampu nak nyanyi lagu ni,” pengguna @m.shazuan memberikan komen.

“Sekali dia bagi Bunga Angkasa… Padu…,” pengguna @user1888353022163 terpukau dengan nyanyian adik tersebut.

Selain daripada kemerduan suara kanak-kanak tersebut, pemilihan lagu tersebut dalam majlis perkahwinan itu juga satu perkara yang unik.

Perkara ini jelas menunjukkan kesan pencampuran budaya dalam kalangan masyarakat Malaysia yang memiliki pelbagai bangsa dan kaum.

“Woww… Budak umur cam ni minat lagu rock kapak zaman 80, 90-an,” tulis pengguna @kitapengyu_08.

“Bestnya kita harmoni macam ni, hidup berbilang bangsa,” komen pengguna @kamilradzuan7.

BACA: ‘Dah cuba tapi gagal’, Mawar Rashid akhirnya ‘unboxing’ setelah sekian lama bertudung