Jarang berlaku ni, lelaki sanggup cari roadblock sebab nak test MyJPJ

Jarang berlaku ni, lelaki sanggup cari roadblock sebab nak test MyJPJ. Pengumuman pemansuhan penggunaan sticker roadtax pada minggu lalu tidak dibenarkan sehingga orang ramai tidak menunggu masa lama untuk mencabut pelekat itu dan digantikan dengan aplikasi MyJPJ.

Lebih ‘next-level‘ lagi apabila ada individu yang sanggup keluar memandu dan mencari roadblock semata-mata untuk mencuba pelaksanaan fasa pertama digitalisasi itu.

Dalam video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok @namasayahaziq_, kedengaran anggota JPJ tertawa kecil apabila melihat sudah tiada roadtax pada cerminnya.

Kemudian pegawai JPJ itu memujinya kerana menyahut aspirasi Kementerian Pengangkutan dalam pelaksanaan digitalisasi sticker roadtax.

Rata-rata netizen terhibur melihat kesanggupannya mencari roadblock untuk mencuba sendiri pengalaman baharu itu.

Pada minggu lalu Menteri Pengangkutan telah mengumumkan bahawa negara Malaysia tidak lagi mewajibkan penggunaan sticker roadtax dan lesen fizikal bagi pemilik kenderaan persendirian.

Beliau turut berkongsi pencerahan bagi 6 persoalan bagi inisiatif digital terbaharu itu yang sering ditanya oleh orang ramai.

@namasayahaziq_ lepas buang roadtax di cermin,kita ronda cari roadblock..nak jadi cerita,jumpa roadblock JPJ..bukan selalu JPJ nk puji nih..🤣🤣🤣#jpjmalaysia #roadtaxmati #fypシ #kembanghidung ♬ original sound – Ajiq Caster

Aplikasi MyJPJ boleh didapatkan untuk melalui App Store, Android dan Huawei App Gallery. Tetapi anda perlulah mengemaskini butiran pemandu dan kenderaan di laman web https://public.jpj.gov.my/ terlebih dahulu.

baca:

“Ini penipu agama. Kopiah atas kepala tetapi menipu. Orang buat baik tak bagi”, Imam besar Kuantan perli PAS?

Jika episod peletakan jawatan PM7 tidak berlaku, kemelut politik yang berlarutan dapat dielakkan – Agong