Jadikan kisah aku sebagai pengajaran sebelum buat keputusan nak kahwin”

Seorang wanita langsung tidak menyangka hidupnya bakal menderita selepas membuat keputusan untuk berkahwin dengan suami pilihannya, dua tahun lalu.

Rela bersusah payah bersama di awal perkahwinan, suami kepada wanita bernama Siti itu tergamak membiar isterinya terkapai sendirian selepas meraih kemewahan.

Berharap dijadikan pengajaran, berikut perkongsian Siti yang terpaksa membuat dua pekerjaan demi menampung perbelanjaan rumah walaupun suaminya bergaji besar.

Jadikan kisah aku sebagai pengajaran sebelum buat keputusan nak kahwin”

“Sejak akhir-akhir ini, terbaca luahan orang bujang berkaitan isu tak kahwin-kahwin lagi. Aku yang sudah berkahwin ini pun kalau boleh, nak jadi bujang balik. Aku tulis ini sebab nak bagi pengajaran. Apa yang kita sangka sebenarnya langsung tidak sama dengan realiti. Aku sudah berkahwin selama hampir dua tahun.

“Tetapi benarlah orang dulu-dulu kata yang perkahwinan di bawah lima tahun, penuh dengan cabaran. Ada kalanya bahagia. Tetapi apabila sudah diduga, berat sungguh cubaan. Aku memutuskan berkahwin dengan suami sebab tengok dia seorang yang bertanggungjawab. Setiap bulan bagi duit kepada mak, nenek dan ibu saudaranya.

Baca Artikel Penuh