Isteri dedah perangai ‘jijik’ suaminya yang sebenar selepas kahwin

Isteri dedah perangai ‘jijik’ suaminya yang sebenar selepas kahwin

Isteri dedah perangai ‘jijik’ suaminya yang sebenar selepas kahwin. Assalam semua pembaca. Saya berkahwin belum sampai setahun dengan husband saya. Husband saya ni anak no 2 dari empat adik beradik dan dia menjadi tanggungjawab bagi mak dan adik perempuan dia setelah pemergian bapa nya. Abang dia yang sulung dah berkahwin dan lepas tangan atas tanggungjawab nya pada mak dan adik perempuan nya.

Jadi semua yang ambik alih tanggungjawab adalah husband saya. Disini saya agak kecil hati sebab husband melebih kan adik perempuannya dari saya sebagai isterinya.Kalau melebih kan mak nya saya tak kisah malah saya selalu menasihat kan dia agar tidak melupakan tanggungjawab pada maknya.

Berbalik pada adik permpuannya, adik perempuan nya masih bersekolah tetapi belagak macam bekerja. Suka main motor hingga beribu2 habis, selalu meminta husband saya beli itu ini.Husband akan turut kan. bell barang2 motor bila saya tegur husband akan cakap biar lah dia seorang je adik perempuan saya. salah ke saya bagi dia duit? Tak slah tapi jika bagi duit untuk pembelajaran kan. Tapi ni kearah lain.

Isteri dedah perangai 'jijik' suaminya yang sebenar selepas kahwin

Sedangkan saya memintak duit untuk mencantikn diri. malah dia marah. Dia berkata nak apa2 usaha lah sendiri. Dia selalu bising cakap saya dah gemuk tak comel macam dulu. Tak reti nak senam untuk krus macam dulu sedangkan saya tak penah bising hal diri dia yang semakin gmuk dan tak hensem dan krus seperti dulu.

Saya diam sahaja kerna tak nak bergduh. Kadang duit nafkah saya lebih sikit dari duit pembelanjaan adik permpuan dia. Saya dh tak berani nak tegur nanti akn menjadi pergduhan kerana husband paling marah kalau tegur pasal family dia.Kalau pasal family saya sikit pun husband tak nak tahu. lagi kecewa husband lebih suke bawak adik perempuannya ke mana sahaja. Saya dia kan tinggal kn di umah mak mrtua saya.

Alasan nya nanti kawan2 dia nampak dan tahu saya ni isteri dia. saya tahu. saya tak secantik seperti adik perempuan dia tapi wajar ke saya diperlaku kan begini. sedangkan saya isteri dia, sedih sangat. Kadang bila dia jumpe kawan2 dia, saya fikir dia pergi sorang2 rupanya bawak adik perempuannya. Lepas lepak dgn kawannya, dia akan bawak adiknya balik rumah saya dan tidur sekali dalam 1 bilik.

Mereka dalam rumah dah macam suami isteri, tak segan situ pluk ciom dpn saya. Saya dah tegur tp tak diendahkan

Kadang2 kalau ada urusan dengan kawan2 laki dia. dia akan tnggal kan saya sama ada di umah nenek nya atau rumah mak mertua saya. Biras saya akan ambik kesempatan tinggalkan anaknya yang comot dengan tak membersihkan najisnya terlebih dahulu kepada saya. Terus keluar berjalan., saya rasa nak nangis sahaja.

Kadang ada urusan familly husband saya pasti kan ditinggalkan. Alasannya saya lambat siap atau suka cari pasal dengan dia sebab tu kena tnggal. Dia akan bawak adik permpuan nya.

Bila ada majlis kahwin ke atau jamuan makan2 di rumah family husband. Bila kawan2 nya bertanya mana isteri awak. mesti husband cakap ada tak ikut sebab dia kerja. Padahal saya ada disitu. Sedih sangat.

Saya tak ada tempat mengadu rase keseorangan sangat. Fmilly saya jauh. Jadi saya selalu brkurung dibilik sambil nangis. Husband tak penah nak pujuk atau memintak maaf. malah saya yang kena jumpe dia. untuk memintak maaf. kalau saya tidak memintak maaf atau berdiam diri. husband akan berdiam diri jugak. kalau seminggu. Seminggu lah kami tidak brcakap.

Bila saya tanye kenapa senyap..dia akn jawab dah dia buat bodo je. Jadi orang pun buat bodo jugak lah, hancur rase hati. Walaupun skit hati saya tetap jalankan tanggungjawab saya sebagai isteri. bila saya masak dia makan tapi sikit dengan muka kebencian. Bila saya siap kan pakaian kerja dia, dia tak akan pakai.

Dia akn ambik yang lain. siap2 terus pegii kerja. tak sempat saya nak bersalam dengan dia, saya rasa tertekan sangat2 dan sunyi.

Isteri dedah perangai 'jijik' suaminya yang sebenar selepas kahwin

Bila saya cube meluahkan. husband mesti brkata jangan bising lah. tahu tak orang penat nii. saya hanya diam sambil menagis. Tiada lagi kata2 manje do pujian, tiada lagi kemanjaan. Tiada lagi yang bawak saya berjalan2, tiap kali saya ajak dia brjalan. Alasan nya penat tapi bila kawan2 ajak kemane2 terus gerak.

Tiada alasan, saya hanya di rumah. Hidup macam tiada life. Saya pergi krje balik kerja hanya dirumah. Saya tidak dibenarkan berkawan dengan siapa2 walaupon perempuan atau keluar melepak dengan kawan2 perempuan kecuali kawan perempuan tu dia penah nampak atau fmly saya kenal. Baru dia bagi, kalau tak hidup saya dalam bilik.

Saya nak jugak melihat dunia luar tapi bila saya ajak husband pasti dia memberi alasan. Sebulan boleh kira berapa kali kua itu pun pergi belanja barang dapur dan terus balik. Husband terus tido hingga ke esokkan hari nya. Bangun untuk pergi kerja, hari2 itu lah benda yang saya akan hadapi, sunyi sangat.

Shima Anuar, Kdang2 kan sis kita ni xbleh tlmpau baik,sskli tu prlu jg kita bela diri kita drpda d pijak2 org..klu sbb sis gmuk xcantik sda d mata suami sis tu,untuk mlepaskan nfsu pun bukan sda naa fham2 la sis.

selera suami tu d “Luar” suda klu mcm tu..blum ada ank kan ?p Iah kasi Iawa2 diri tu sis,cari duit sndri ka,cari hobi baru bli emas ka bzumba ka..balik2 jg sis mo fkir psal orglain..sygi diri sndri dlu ye sis.

BACA JUGA :

Tular lori bawa kereta 8 peronda polis secara bahaya, akhirnya PDRM bertindak

Dikecam kerana offer Iqbal berlakon, ini jawapan padu Erma Fatima

Kecoh kit ujian COVID-19 guna air paip boleh positif, ini respon doktor pakar

TONTON JUGA :

CATEGORIES