“Ini hero sebenar!”, pakcik ni sanggup selam tangki najis baiki saluran tersumbat dipuji

Ini hero sebenar pakcik ni sanggup selam tangki najis baiki saluran tersumbat dipuji

“Ini hero sebenar!”, pakcik ni sanggup selam tangki najis baiki saluran tersumbat dipuji. Urusan pembersihan lubang najis atau saluran kumbahan bukanlah satu perkara mudah untuk dilakukan apatah lagi sekiranya ia melibatkan najis atau benda yang menggelikan. Hanya insan yang betul-betul kental mampu melakukannya.

Pak cik menyelam dalam lubang najis

Namun, kecekalan seorang lelaki yang dikenali dengan Man Kasim raih pujian apabila dia sanggup turun menyelam ke dalam lubang najis untuk membaiki saluran yang dipercayai tersumbat.

Pak cik yang digelar Pak Long itu pada awalnya masuk ke dalam saluran dengan bantuan hos paip sebelum sepenuhnya tenggelam beberapa saat untuk membetulkan semula pengairan air kumbuhan supaya tidak lagi tersumbat.

Video

Ini hero sebenar pakcik ni sanggup selam tangki najis baiki saluran tersumbat dipuji

@mankasim_ steady paklong menyelam dalam lubang najis. repair saluran tersumbat #fyp #foryoupage #viral ♬ Penang kalau hari2 macam ni – Bubih

Komen netizen

Ekoran itu, di bahagian komen rata-rata memuji pak cik itu kerana boleh untuk masuk ke dalam lubang kumbahan yang dipenuhi najis untuk melancarkan semula saliran air dan mendoakan agar rezekinya semakin bertambah seiring dengan usianya.

Ni lah salah satu keistimewaan pak cik ni yang orang lain tak mampu nak buat… Semoga segala urusan pak cik ini dipermudahkan dalam mencari rezeki.

BACA:

Tular tweet doktor HKL maki anak Najib ‘aku sendiri cek darah bapak kau, normal anjing!’

Kini Robot pula sampaikan Khutbah di Arab Saudi

Pengemis kantoi main judi online dalam handphone sambil kutip sedekah

CATEGORIES