“Ingat bagi ceramah agama, rupanya dia tengah ulas world cup”

Gelagat seorang pengulas sukan yang mengulas salah satu perlawanan bola sepak Piala Dunia Qatar 2022 mengundang pelbagai reaksi orang ramai.

Seperti pengkongsian di media sosial @abangMisai, memaparkan aksi pengulas tersebut

Yang dilihat bersungguh-sungguh mengulas perlawanan yang sedang berlangsung.

“Ingat bagi ceramah agama, rupanya dia tengah ulas world cup”

Lebih menghiburkan, ulasan yang diberikan adalah di dalam bahasa Arab ditambah pula dengan semangat yang luar biasa.

Susulan itu, rata-rata orang ramai meninggalkan pelbagai reaksi dan menyifatkan penyampaian berkenaan seperti sedang menyampaikan khutbah atau ceramah agama.

“Jangan pula ada yang tadah tangan masa dia tengah mengulas sukan, yelah dengar pun macam doa” komen seorang pengguna.

“Ingat bagi ceramah agama, rupanya dia tengah ulas world cup”

“Ini kalau siapa yang tidak faham bahasa Arab terus insaf masa tengok bola, ingatkan pengulas sedang baca khutbah rupanya sedang berdoa,” kata seorang lagi pengguna.

“Mesti terasa macam dengar khutbah atau kena ruqyah kalau tengok yang pengulas Arab kan. Masa itu juga rasa hendak bertaubat,” ujar seorang pengguna.

Dalam pada itu, terdapat juga segelintir yang berpendapat bahawa ia adalah peluang keemasan untuk mempelajari bahasa asing.

“Sebab itu kita kena belajar bahasa Arab, hendak baca al-Quran pun senang, hendak tengok bola pun faham kalau pengulas dari Arab,” tulis pengguna itu.

Setakat ini, perkongsian video berkenaan telah meraih sebanyak lebih 400,000 tontonan dengan 35,200 tanda suka dan 1,880 perkongsian.

BACA:“Bil rumah mak aku boleh pulak aku bayar, aku tak hulur kat bini aku duit, sikit pun aku tak heran tapi aku hulur kat mak bapak aku padahal diorang dah berduit”