Ibu mangsa kena tikam kakak sendiri kena terjah stesen TV, peguam ni tak setuju..

Ibu mangsa kena tikam kakak sendiri kena terjah stesen TV peguam ni tak setuju

Ibu mangsa kena tikam kakak sendiri kena terjah stesen TV, peguam ni tak setuju. Minggu lalu, seluruh rakyat Malaysia telah dikejutkan dengan berita tentang satu kejadian menyedihkan melibatkan dua beradik apabila salah seorangnya telah hembuskan nafas terakhir akibat dibaling dengan peralatan tajam. Suspek yang juga kakak sulung kepada remaja berusia 16 tahun tersebut difahamkan masih lagi dalam tahanan reman polis.

Pihak rancangan ‘999’ berpeluang ceritakan terperinci kejadian sedih itu

Siapa sangka berawal dari usikan antara satu sama lain ketika berada dalam kereta, akhirnya keluarga berkenaan perlu menerima hakikat kehilangan dua orang anak sekaligus di mana si adik telah pun ‘pergi’ manakala yang sulung pula kini ditahan. Menerusi tayangan rancangan ‘999’ di TV3 semalam, ibu kepada dua remaja tersebut sempat menceritakan secara terperinci apa yang berlaku ketika kejadian.

Ya Allah abang, maafkan kakak…Jangan benci kakak…Kakak tak sengaja ni…Apa kakak dah buat

Jelasnya selepas tersilap membaling ‘alatan’ berkenaan sehingga mengenai leher adiknya, si sulung terus menangis panik dan berkali-kali menyalahkan dirinya atas apa yang berlaku. Walau bagaimanapun, ibu mereka terus tenangkan keadaan dan mengatakan apa yang terjadi adalah di luar jangkaan serta perbuataan itu juga tidak disengajakan. Wanita tersebut tidak tolak kemungkinan jika ada barangan lain seperti buku atau remote control berhampiran, pasti barangan itu yang dibaling.

Ibu mangsa kena tikam kakak sendiri kena terjah stesen TV peguam ni tak setuju

Sampainya hati mak dia…Bercakap dengan wartawan macam suspek tu bukan anak dia

“Ya Allah, Kakak Tak Sengaja”- Peguam Tak Setuju Si Ibu Ditemubual Stesen TV 4

Susulan penyiaran temubual bersama ahli keluarga suspek berkenaan, seorang peguam bernama Asiah Abd Jalil bagaimanapun kurang bersetuju dengan tindakan itu. Lebih-lebih lagi, kedua-dua suspek serta individu yang telah ‘pergi’ adalah anak mereka.

@mek_ainalieya Ibu cerita kisah yang berlaku kakak dan adik .. kakak tidak sengaja 😭 salam takziah #fypシ #masukberanda #alfatihah ♬ Yasir Lana – arief akdw

BACA:

Wan Azizah bertanding di Bandar Tun Razak, kata laporan

Penyakit murung lelaki ini pulih selepas bela buaya di rumah

Pakar dedah tindakan yang perlu buat jika tertuang diesel dalam tangki petrol

CATEGORIES