Hanya kerana isteri tak tahu nama penuh suami sendiri, pasangan ini rugi RM150,000!

Hanya kerana isteri tak tahu nama penuh suami sendiri, pasangan ini rugi RM150,000!

Keith Duffy dan isterinya Lisa kerugian €30,000 kerana dia tidak tahu nama penuhnya, iaitu Keith Peter Thomas Francis John Duffy.

Pasangan yang sudah lama wujud itu muncul di ITV’s All Star Mr and Mrs apabila soalan terakhir muncul dan Lisa tersilap.

Hanya kerana isteri tak tahu nama penuh suami sendiri, pasangan ini rugi RM150,000!

Hos Phillip Schofield bertanya kepadanya apakah nama Keith dan dia tidak dapat mengingatnya tepat pada masanya dan pasangan itu kehilangan hadiah besar.

Baca lebih lanjut: Keith Duffy mengimbas kembali menjelajah negara dengan van transit berkarat dengan Boyzone

Keith mendedahkan: “Kami berada di Mr dan Mrs tahun dan soalan besar €30,000 untuk badan amal itu ialah ‘Siapa nama suami anda?’ dan isteri saya tidak tahu. Saya telah bersamanya selama 20 tahun ganjil pada peringkat itu.”

Dia menerangkan maksud di sebalik namanya untuk menjadi hos Angela Scanlon di RTÉ’s Ask Me Anything. Bintang Boyzone itu berkata: “Ia tidak sukar, saya mendapat dua ketika saya dibaptiskan dan saya mendapat dua untuk pengesahan saya.

“Saya mempunyai ramai bapa saudara yang cemburu. Keith Peter Thomas… kedua-duanya, Peter ialah datuk saya di sebelah ibu saya.

“Thomas ialah bapa saudara ayah saya yang menghantar ibu saya ke hospital apabila airnya pecah kerana ayah saya berada di Leeds.

“Francis ialah bapa bapa saya dan John ialah bapa saudara saya yang kehilangan nyawanya agak awal dan sebagai penghormatan saya melemparkan nama itu kepada mereka juga, untuk mengekalkan namanya.”

Dia menambah: “Saya tidak menggunakannya dengan kerap, keseluruhannya, maksud saya.”

Angela berseloroh bahawa setiap kali nama penuhnya digunakan, dia menghadapi masalah.

Dia bergurau: “Apabila saya mendengar Keith saya tahu saya dalam masalah.”

BACA:

Kalah kucing mat! Wanita ini pecah rekod dunia, lahirkan anak kembar sembilan

“Yang hamilkan orang lain, aku pula yang diminta bertanggungjawab rupanya ini dia buat lepas putus dengan aku”