Hadi Awang dalang sabotaj pemulihan ekonomi dengan agenda tebuk atap? Ini teknik licik dia

Hadi Awang dalang sabotaj pemulihan ekonomi dengan agenda tebuk atap? Ini teknik licik dia.

Selalunya Haji Hadi ponteng parlimen tetapi baru-baru ini dia hadir dan memberikan ucapannya dengan tema Tebuk Atap 2.0.

Dia cuba membina persepai kononnya Kerajaan Perpaduan tidak stabil dan akan tumbang.

Hadi Awang dalang sabotaj pemulihan ekonomi dengan agenda tebuk atap? Ini teknik licik dia

Ini percubaan Perikatan Nasional untuk mensabotaj pemulihan ekonomi negara dan berusaha menakutkan pelabur untuk melabur di Malaysia seterusnya mengagalkan mencipta peluang pekerjaan baru.

Sebagai individu yang dianggap ulama dikalangan pengikut PAS yang taksub, dia sepatutnya menunjukkan contoh sebagai seorang negarawan memberikan ucapan dengan cadangan-cadangan yang besar untuk kerajaan berkaitan ekonomi, program kerajaan, belanjawan negara, polisi awam dan idea mewujudkan peluang pekerjaan untuk rakyat.

Malangnya, kesempatan ucapannya itu banyak menjurus kepada perbuatan khianat dengan konspirasi menebuk atap yang tidak berkesudahan. Mungkin Haji Hadi tertekan setelah tidak lagi dilantik sebagai Duta Khas yang tidak perlu buat kerja.

Rakyat yang letih dengan drama dan gelagat ahli politik seperti ini selama 33 bulan lalu inginkan Kerajaan yang stabil agar harga barang dapat diturunkan, peluang kerja bertambah, ketirisan Skandal Jana Wibawa dapat dikekang agar duit kerajaan dapat digunakan sepenuhnya untuk bangunkan ekonomi negara dan program kebajikan rakyat bukannya jadi peluang parti politik mengumpul kekayaan.

@burhanuddinimpak Gelombang Ekstrimis bahaya kepada negara. #hadiawang #pas #perikarannasional ♬ original sound – Burhanuddin


Jika diimbas kesan kerosakan Kerajaan Tebuk Atap yang dimulakan Haji Hadi dulu, Terlalu banyak kerosakan yang berlaku kepada negara.

Institusi Parlimen lumpuh apabila digantung dan darurat diisytiharkan untuk menyelamatkan kuasa PM yang tidak mempunyai majoriti.

Belanjawan 600Billion ringgit dilaksanakan kerajaan tanpa kelulusan parlimen dan mengakibatkan berlaku ketirisan besar-besaran dalam Skandal Jana Wibawa menjangkau hingga 4.5 billion ringgit.

Kes bunuh diri meninggkat dengan cepat, Rakyat mengalami kemurungan yang dahsyat disebabkan tempoh lockdown Covid 19 yang terlalu panjang sehingga beberapa kali PKP.

Tabungan rakyat KWSP terpaksa dikeluarkan dalam masa sama Parti BERSATU mengumpul 300juta ringgit dalam akaun.

Kedudukan kerajaan pula terumbang ambing sehingga terpaksa menyogok ahli parlimen dengan jawatan-jawatan bergaji besar dan bergaji buta untuk mengawal sokongan dalam scheme of things. 70 anggota kabinet dilantik untuk tujuan ini.

Kadar kematian Covid19 pula antara tertinggi di dunia diukur untuk setiap 100,000 populasi.

Tindakan Haji Hadi ini sebenarnya menderhakai titah Yang Dipertuan Agong untuk menghentikan konspirasi politik, wujudkan kestabilan dan fokus kepada pemulihan ekonomi.

Adakah ini merupakan Bughah atau derhaka kepada negara sebagaimana dijelaskan oleh Dr Zaharuddin? Bukankan sekarang waktu untuk move on?

 

Bilakan negara kita akan aman jika elemen khianat ini menjadi permainan ahli politik seperti Haji Hadi?

Dr Maza menekankan perlu kita taat dan patuh pemimpin yang sudah dipilih dalam perkara baik dan waktu pemilihan telah pun berakhir.

(Mainkan video DrMaza)

@pali.ss_ video penuh di : DrMaza Channel. #drmaza #anwaribrahim #perdanamenterike10 #kerajaanperpaduan #fyp #pakatanharapan #barisannasional ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano – ISAo


Haji Hadi sebagai ahli politik senior sepatutnya menunjukkan kebijaksanaan. Tiada legasi yang ditinggallan olehnya dalam pembinaan institusi negara sejak 50tahun dulu melainkan perpecahan sesama muslim walhal dia telah diberi peluang menjadi Menteri Besar Terengganu dan Duta Khas di kerajaan pusat.

BACA:

5 pemimpin Pas rupanya terbabit ‘kartel dedak’, menantu Hadi Awang buka mulut

Rupa-rupanya dah 40 tahun khidmat Imam Al-Sudais dengan Masjidil Haram, ini kisah beliau