Majoriti MKT Umno setuju tinggalkan k’jaan PN sebelum 1 Ogos

Majoriti anggota Majlis Tertinggi Umno telah bersetuju menarik balik sokongan untuk kerajaan Perikatan Nasional (PN) sebelum 1 Ogos.

Bercakap kepada FMT dengan syarat tidak mahu disebutkan namanya, anggota Majlis Tertinggi mengatakan bahawa mereka dipanggil oleh presiden parti Ahmad Zahid Hamidi secara berperingkat untuk mendapatkan persetujuan mereka.

Dakwaan Nazri umno

“Keputusan ini untuk menarik perhatian juga akan menggagalkan rancangan untuk (menteri luar negeri) kumpulan Hishammuddin Hussein, yang ingin Umno kekal dalam PN agar dia dilantik sebagai timbalan perdana menteri,” kata anggota itu.

Berita itu datang kurang dari satu jam setelah Ahli Parlimen Padang Rengas, Nazri Aziz, yang mengaku memulakan petisyen yang menyokong Hishammuddin sebagai wakil Barisan Nasional kepada Raja, telah membuat putaran balik dan menyatakan sokongan terhadap Muhyiddin Yassin dan pemerintah PN.

Berita Penuh : https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2021/07/02/most-in-umno-supreme-council-agree-to-leave-govt-before-aug-1/

BACA JUGA : Panas !!! Nazri Aziz umum kembali sokong Muhyiddin