Gempar !!! Ismail Sabri dilapor bakal menghadap Sultan Johor hari ini

Gempar !!! Ismail Sabri dilapor bakal menghadap Sultan Johor hari ini.Timbalan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob dijangka menghadap Sultan Johor di Istana Pasir Pelangi tengah hari ini.

Butiran lanjut pertemuan Istana Johor dan Ismail itu tidak diketahui.

Menurut sumber, selepas menghadap Sultan Ibrahim, Ismail akan bermesyuarat dengan pucuk pimpinan 26 Umno bahagian.

Bagaimanapun, Naib Presiden Umno, Mohamed Khaled Nordin, berkata Ismail, yang juga Naib Presiden parti, mengadakan pertemuan dengan Biro Politik Umno Johor.

“Tiada (undangan). Saya difahamkan pertemuan Biro Politik, bukan dengan Ketua Bahagian,” katanya, yang juga ketua Umno Pasir Gudang.

Ismail dilihat sebagai sebagai ‘watak utama’ dalam kalangan Ahli Parlimen Umno yang terus menyokong Presiden Bersatu, Muhyiddin Yassin, sebagai Perdana Menteri dan kerajaan Perikatan Nasional pimpinannya.

Ismail Sabri

Tindakan beliau dan kumpulan tersebut dilihat tidak mematuhi keputusan Majlis Kerja Tertinggi Umno menarik balik sokongan terhadap Muhyiddin dan kerajaannya.

Pertemuan Sultan Johor dan Ismail yang diperkatakan ini menyusul sehari selepas Istana Johor memberi amaran tidak akan teragak-agak membubarkan DUN Johor jika kerajaan negeri sekarang dijatuhkan.

“Saya rasa tidak perlu ada wakil rakyat jika masing-masing hanya fikirkan tentang kedudukan sendiri, bukannya kepentingan rakyat.

“Apabila wabak Covid-19 telah terkawal, saya akan serahkan kepada rakyat untuk memilih Ahli Dewan yang baharu, selepas ini pilihlah betul-betul pemimpin yang jujur dan ikhlas mahu berkhidmat untuk rakyat,” titah Sultan Ibrahim.

Terdahulu, Sultan Ibrahim berkenan menerima menghadap Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, semalam.

Pertemuan Perdana Menteri bersama Sultan Johor berlangsung di Istana Pasir Pelangi.

Sultan Ibrahim di Facebook bertitah, baginda mengundang perdana menteri bagi mempersembahkan mengenai perkembangan negara ketika ini.

Berita Penuh : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/08/13/tpm-dijangka-menghadap-sultan-johor-kata-sumber/

BACA: Gempar !!! Tembakan di kem TUDM, 3 anggota tentera dilapor maut