Gaun Jasmin Suraya undang perhatian ramai, sekali lain pula netizen perhati

Gaun Jasmin Suraya undang perhatian ramai, sekali lain pula netizen perhati

Tular baru-baru ini penampilan pelakon Jasmine Suraya yang menggayakan sebuah gaun elegan

yang dikatakan terlalu seksi di Anugerah Malaysia International Film Festival (MIFF), baru-baru ini.

Gaun Jasmin Suraya undang perhatian ramai, sekali lain pula netizen perhati

Jasmine, atau nama sebenarnya Jasmine Chin Xian Mei, 33, memperagakan gaun malam rekaan pereka fesyen terkenal, Ivan Young.

Rata-rata netizen mengkritik penampilan Jasmine kerana menyangkakan Jasmine beragama Islam. Namun ramai juga yang mempertahankan Jasmine kerana merasakan gaun yang digayakan aktres itu sangat cantik.

Tidak mahu mengambil pusing dengan kecaman yang diterima sebaliknya sangat teruja apabila dapat menggayakan gaun rekaan daripada Ivan Young.

“Gaun ini direka khas untuk saya dan anda tidak akan dapat saksikannya disarungkan oleh orang lain.

“Materialnya adalah seratus-peratus kain sutera serta butiran hiasannya dijahit dengan tangan. Saya sukakan rekaannya yang juga menampilkan helaian cape yang meleret panjang, rasa macam Bollywood princess bila berjalan di atas karpet merah.

“Saya dah baca setiap komen positif mahupun negatif tentang baju itu. Saya sebenarnya gembira juga bila mendapat banyak pujian dan teruja apabila visi saya dan Ivan dapat dijayakan dengan terhasilnya gaun yang cukup indah ini,” kongsi Jasmine.

Lebih menarik, pereka antarabangsa kelahiran Guangzhou, China itu juga sebelum ini pernah merekakan gaun untuk beberapa selebriti antarabangsa, termasuk penyanyi Ariana Grande.

Jasmine Suraya

Dalam perkembangan lain, Jasmine yang lebih tertarik untuk berkongsi tentang karier lakonannya berkata, dia kini bekerja keras untuk menambah baik kemahiran lakonannya.

“I would like to do more diverse and mature roles moving forward. Misi saya mahu bekerjasama dengan ramai penggiat filem tidak kira lokal dan antarabangsa. Saya mahukan naskah yang diluar kotak, yang mungkin sedikit provokasi dengan jalan cerita yang menarik”, kata Jasmine.

Jasmine turut berkongsi yang dia bakal menjayakan sebuah filem yang diterbitkan oleh produksi antarabangsa tidak lama lagi, namun dia tidak boleh mendedahkannya lebih lanjut.

BACA: Individu yang cipta bom nuklear, ini kisah sebenar disebalik filem ‘oppenheimer’