Gadis kongsi pengalaman diculik bunian ketika dalam perut ibu, macam mana dia selamat?

Gadis kongsi pengalaman diculik bunian ketika dalam perut ibu, macam mana dia selamat?

Dunia ghaib ini sememangnya wujud, malah kita sebagai penganut agam islam juga perlu percaya kerana mereka juga adalah antara makhluk yang dicipta oleh Allah SWT.

Antara cerita yang sering kita dengar apabila membabitkan perkara mistik pastinya kisah ibu mengandung yang kehilangan bayi mereka kerana telah diambil oleh makhluk ghaib seperti bunian.

Gadis kongsi pengalaman diculik bunian ketika dalam perut ibu, macam mana dia selamat?

Gadis kongsi pengalaman diculik bunian ketika dalam perut ibu, macam mana dia selamat?

Baru-baru ini, tular satu video di TikTok yang dikongsikan oleh seorang wanita yang menceritakan pengalaman diambil oleh bunian sewaktu berada di dalam kandungan ibunya.

Menerusi video yang dimuat naik oleh @dayanaradzuan, ibunya pada waktu itu telah pergi ke air terjun bersama ahli keluarga yang lain untuk bermandi-manda.

Ketika mereka sedang mandi, ibunya tiba-tiba merasa sakit di bahagian perut lalu mereka sekeluarga segera ke hospital untuk membuat pemeriksaan lanjut.

Tiada degupan jantung, doktor sahkan sudah tiada

Setibanya di hospital doktor mengesahkan bahawa anak yang berada dalam kandungan sudah tiada kerana tiada lagi degupan jantung kedengaran.

Pihak hospital telah membuat pemeriksaan beberapa kali untuk memastikan keadaan bayi. Namun ia masih tiada dan doktor menasihatkan agar ibunya untuk pulang ke rumah dahulu dan datang semula selepas beberapa hari.

@dayanaradzuan Reply to @rxse_qvartz ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Diberitahu anak telah diambil bunian & ia tidak mahu pulangkan

Mereka kemudian merujuk kepada saudara yang mahir berkenaan makhluk halus, dan memberitahu bahawa anak dalam kandungan itu telah diambil oleh bunian.

“Dia ambil sebab bayi dan ibu mengandung ini berbau wangi pada mereka (bunian). Jadi sebab itu dia berkenan pada saya dan dah mula menjaga saya di alam sana.

“Seluruh keluarga saya ikhtiar dengan membuat solat hajat serta bermacam-macam lagi, tetapi pakcik saya kata dia (bunian) tak nak kasi kerana sudah mula sayang,” jelas Dayana.

Namun, Dayana berkata semua orang tetap berusaha sehinggalah hari ibunya perlu dibedah untuk membersihkan kandungan yang sudah tiada itu.

Tiba-tiba dengar degupan sewaktu pembedahan nak bermula

Tetapi apa yang lebih memeranjatkan ketika pemeriksaan sebelum pembedahan dilakukan doktor, tiba-tiba terdapat degupan jantung berbunyi dengan kuat dan pembedahan tidak dilakukan.

Menurutnya, dia tidak tahu apa yang membuatkan bunian itu memulangkannya kerana pada awal makluk tersebut tidak mahu memulangkan bayi itu.

Perkongsian tersebut bagaimanapun telah mengundang perhatian netizen dan ada yang turut berkongsi pengalaman mereka dan ada juga yang hendak mengetahui lebih lagi tentang pengalaman Dayana.

BACA:Patutlah rasa macam ‘crispy’ je, rupanya ada telur ulat disebalik kurma gred premium