Dua janda muda rela dimadu serentak, kahwini pemuda 20 tahun

janda

Dua janda muda rela dimadukan serentak, kahwini pemuda 20 tahun. Seorang pemuda berusia 20 tahun dari Lombok Tengah, Nusa Tenggara Barat baru-baru ini menjadi tular kerana menikah dua wanita sekaligus.

Menurut laporan Suara.com, rupa-rupanya kedua-dua isteri lelaki bernama Korik Akbar itu ialah janda muda.

Menurut Korik, dia terlebih dahulu bercinta dengan Khusnul Hotimah, 20, sejak 2011 dan mula menjalin hubungan dengan Yun Nitanuri,21, pada 2016 selepas wanita itu bercerai.

Akbar yang baru berusia 20 tahun kini memiliki dua isteri yang merupakan kekasih gelap dan bekas kekasihnya.

 janda
Apabila Khusnul menyedari Korik mempunyai kekasih gelap, dia bertindak berkahwin dengan calon pilihan ibu bapanya.

Baru-baru ini, apabila menyedari Korik bakal menikah Yun, Khusnul datang ke majlis perkahwinan lengkap berpakaian pengantin dan minta untuk dimadukan.

“Pengantin perempuan kedua dipercayai telah diceraikan selepas suaminya diambil orang. Lalu apabila mendengar mantan kekasihnya bakal berkahwin, dia datang dan minta untuk dinikahi juga.

“Saya hanya mampu menggeleng kepala dengan situasi ini, entah apa mahu jadi dengan masyarakat kita. Namun, pernikahan diteruskan kerana mendapat persetujuan daripada semua pihak,” kata Ketua Pejabat Pemberdayaan Wanita, Perlindungan Anak, Kawalan Penduduk dan Perancangan Keluarga (DP3AP2KB) Lombok Tengah, Mulyardi Yunus.

Berita Penuh :https://www.kosmo.com.my/2021/07/29/rezeki-teruna-dua-janda-muda-rela-dimadukan-serentak/

Jika Terlepas:Panas !!! Jemaah Menteri berkumpul di rumah Muhyiddin, pengumuman besar akan berlaku?