Dakwaan keluar Umno, KJ dedah sesuatu yang mengejutkan

Dakwaan keluar Umno, KJ dedah sesuatu yang mengejutkan

Dakwaan keluar Umno, KJ dedah sesuatu yang mengejutkan. Bekas Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin Abu Bakar hari ini tampil menafikan beliau keluar daripada parti tersebut sebagaimana didakwa sebuah saluran di YouTube.

Video berdurasi 2.07 saat itu menggunakan tajuk KJ Keluar UMNO!! Sah, Keputusan Muktamad Khairy Jamaluddin!! yang dimuatnaik pada Khamis lalu.

Khairy menerusi Instagramnya berkongsi tangkap layar tajuk berita berkenaan dan menegaskan bahawa beliau tetap UMNO walaupun telah berdepan dengan pelbagai dugaan sebelum ini.

Saya tidak suka layan berita macam ini tetapi ramai mesej dan tanya. Saya tetap UMNO. Saya menang Ketua Pemuda tetapi tidak dilantik Kabinet dan dipulau, tetap UMNO.

“Waktu kalah PRU dan macam-macam penganiayaan politik, tetap UMNO. Saya kalah (pemilihan parti) bagi jawatan Presiden dan dipandang semacam, tetap UMNO. Kena cari kawasan baharu pun, tetap UMNO. Jangan risau. Dulu, kini, selamanya,” katanya pada Isnin.

Dakwaan keluar Umno, KJ dedah sesuatu yang mengejutkan

Sinar Harian berkesempatan menonton dan di awal laporan menjelaskan bahawa lakaran kecil, gambar dan tajuk hanyalah ilustrasi selain meminta penonton untuk mengikutinya sehingga habis bagi mengetahui isi berita yang disampaikan.

Berdasarkan laporan berkenaan tidak dinyatakan mengenai dakwaan Khairy keluar daripada parti itu sebaliknya hanya berkisarkan kepada kesediaan Khairy sebelum ini untuk melepaskan kerusi Parlimen Rembau kepada Timbalan Presiden, Datuk Seri Mohamad Hasan selain beberapa kerusi berpotensi dikaitkan untuk ditandinginya pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

BACA:

Kos baiki Range Rover ni kejutkan netizen, “langgar sikit pun harga macam ni”

Roslan Shah dedah rugi RM33K sebab Jamal Abdillah, sekali ini respon padu penyanyi itu

Ada 150 Juta pengikut, Khaby Lame terima RM3.4 Juta bagi setiap video tiktok

CATEGORIES