“Dah jatuh talak ni, kita dah kena pergi mahkamah”, isteri gigil baca chat gatal suami sambil nangis undang sebak netizen

“Dah jatuh talak ni, kita dah kena pergi mahkamah”, isteri gigil baca chat gatal suami sambil nangis undang sebak netizen.

Kalau dua-dua senyap saja macam mana nak selesai masalah betul tak?

Hubungan rumah tangga yang matang adalah wujudnya sifat bertolak ansur dan faham antara satu sama lain.

"Dah jatuh talak ni, kita dah kena pergi mahkamah", isteri gigil baca chat gatal suami sambil nangis undang sebak netizen

Namun, sehingga kini masih ramai yang mengambil kebaikan pasangan untuk berlaku seperti curang dan sebagainya. Banyak juga kita boleh lihat kes curang yang dikongsi di media sosial.

Tular sebuah video baru-baru ini, apabila seorang wanita meluahkan rasa sedihnya apabila melihat mesej perbualan suami dan seorang wanita lain di sebuah aplikasi telah mendapat perhatian ramai.

Suami kantoi curang, perbualan mesej pula buat isteri sedih

Image from Twitter

Menerusi video perkongsian tersebut, dapat dilihat wanita berkenaan sedang membaca mesej perbualan antara suaminya dan seorang wanita di sebuah aplikasi dating.

Apa yang membuatkan si isteri tambah sedih adalah suaminya itu siap memberitahu untuk berkenalan dan menjadikannya ‘calon’. Walhal yang sebenarnya dia sudah pun berkahwin.

“Kau dah kahwin macam mana boleh jadi calon. Dah jatuh talak dah Bad, kita kena pergi mahkamah dah,” katanya dalam keadaan sedih.

“Pentingnya ilmu agama. Jahat mana pun dah kahwin patut tahu hukum hakam” – Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memberikan pelbagai reaksi marah dan pandagan mereka.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 505.7K views, 2,026 retweets dan 2,690 likes di Twitter

BACA:

Wanita dedah apa maksud ‘special ingredient’ menurut pengusaha kedai makan dan hotel, hati-hati gais ada influencer kena!

Teringin ada masa dengan anak tapi hutang keliling pinggang, wanita ini menyesal 35 tahun jadi ‘hamba kerja’