Cikgu kena masuk penjara sebab rotan pelajar, sekali Harith Iskander datang bagi komen

Cikgu kena masuk penjara sebab rotan pelajar, sekali Harith Iskander datang bagi komen. Pelakon, pelawak, dan pengacara Harith Iskander tampil bersuara.

Mengenai seorang guru agama yang didapati bersalah mencederakan seorang anak muridnya di bahagian kaki kiri dengan menggunakan rotan lima tahun lalu.

Menerusi hantaran di Instagram, Harith mempersoalkan pihak yang terlibat bahawa kesalahan merotan kanak-kanak dikenakan hukuman penjara namun perkahwinan di bawah umur adalah dibenarkan.

[bg_collapse view=”button-red” color=”#ffffff” expand_text=”BACA ARTIKEL PENUH” ]

Harith Tampil Dengan Persoalan

Cikgu kena masuk penjara sebab rotan pelajar sekali Harith Iskander datang bagi komen

“Jadi merotan kanak-kanak berumur 11 tahun membawa kepada hukuman penjara..Tetapi berkahwin dengan pelajar berumur 11 tahun adalah ok?”-Soal Harith

Mengahwini Kanak-Kanak Tindakan Menjijikan

Tambah Harith, merotan kanak-kanak adalah sebuah kesalahan namun mengahwini mereka juga adalah satu tindakan biadab dan menjijikkan.

Cikgu kena masuk penjara sebab rotan pelajar sekali Harith Iskander datang bagi komen

“Sila faham, saya rasa merotan kanak-kanak adalah salah. Tetapi saya merasakan bahawa mengahwini kanak-kanak adalah menjijikkan. Tanpa mengira alasan yang diberikan.

Dalam kes ini, ibubapa gadis bersetuju kerana mereka miskin dan mereka mahukan seseorang untuk menjaga kanak-kanak perempuan itu.”- katanya

Di akhir hantarannya itu ,Harith menggesa kepada rakyat Malaysia untuk melakukan sesuatu dan menjadi lebih baik.

Terdahulu, memetik laporan Harian Metro, Mahkamah Rayuan telah memerintahkan seorang ustaz yang didapati bersalah mencederakan seorang anak uridnya di bahagian kiri dan kanak dengan menggunakan rotan lima tahun lalu, menjalani hukuman penjara 6 bulan berkuatkuasa 8 Mac 2021.

Tonton:

Baca:

Teknik sebenar buka pintu terkunci dari dalam, hanya guna alat ini

Kisah arwah Tan Sri Harussani yang ramai tidak tahu, “pantang tengok orang joget..”

Ini petua supaya kain buruk anda jadi bersih, pasti berkesan!

[/bg_collapse]

CATEGORIES